Orange center подкрепя призива за край на страданието в Сирия

Orange center подкрепя призива за край на страданието в Сирия

януари 21, 2016
Категория: Знаете ли, че..., Публикации, Събития
0 1510 2
Orange center подкрепя призива за край на страданието в Сирия

Orange center подкрепя призива за край на страданието в Сирия

Като партньор на УНИЦЕФ България Orange center застава плътно зад призива за слагането на край на страданието в Сирия, защото вярваме, че заедно, с помощта на всеки един от вас, можем да спрем огъня!

Споделяме с вас, нашите приятели, призива, отправен от УНИЦЕФ България:

„Преди три години лидерите на хуманитарните агенции в ООН отправиха спешен призив към тези, от които зависи да бъде спрян конфликтът в Сирия. Те призоваха за общи и мащабни усилия, за да бъде спасен народът на Сирия. „Стига толкова!“, казаха те – нека да сложим край на страданието и кръвопролитието!
Днес войната продължава да бушува брутално и навлиза в своята шеста година.

Кръвопролитията не стихват, а страданието само се задълбочава!

Ето защо днес, ние – лидерите на хуманитарни организации и агенциите на ООН, се обръщаме НЕ САМО към правителствата, но и към ВСЕКИ един от вас, гражданите на света – да надигнете и вашия глас и да се присъедините към общите усилия за спиране на касапницата в Сирия. Да призовем всички страни да постигнат съгласие за спиране на огъня и установяване на мир!

UN07870
Повече от всякога светът има нужда да чуе колективния публичен глас, призоваващ за край на този ужас. Защото конфликтът и последствията от него засяга всеки един от нас!
Засяга хората в Сирия, които са загубили своите близки и начина си на живот и препитание; засяга семействата, които са били прокудени от домовете си; засяга тези, които живеят в отчаяние в условията на военна обсада. Днес над 13 милиона и 500 хиляди души в Сирия се нуждаят от хуманитарна помощ. Това не е просто статистика. Това са близо 14 милиона индивиди, човешки същества, чиито животи и бъдеще са в опасност.

UN07872
Конфликтът засяга семействата, които нямат много опции за по-добро бъдеще и се отправят на рисковано пътуване към чужди страни в търсене на убежище. Войната принуди 4 милиона и 600 хиляди души да избягат в съседни и в доста по-далечни страни.
Засяга поколения деца и млади хора, които са лишени от образование и са силно травмирани от ужасите, които са преживели – и по този начин все повече виждат своето бъдеще само през призмата на насилието.
Засяга и онези хора, далеч отвъд Сирия, които виждат и усещат как тежките последици от насилието достигат техните собствени улици, офиси, ресторанти в непосредствена близост до домовете им.
Този конфликт се отразява и всички хора по света, чието икономическо благоденствие е засегнато по видими и невидими начини.

UN07873

Онези, в чиято сила и власт е да прекратят страданието, могат и следователно ТРЯБВА да действат веднага!

Докато има място за дипломатическо разрешаване на криза, то следва да включва следните действия:

– Безпрепятствен и постоянен достъп за хуманитарните организации да доставят незабавна помощ до всички, които се нуждаят от нея в Сирия.

– Хуманитарни „паузи“ и безусловно, наблюдавано прекратяване на огъня, което да позволи да бъдат доставени храна и друга спешна помощ до местното население, както и ваксини и други здравни нужди и възможност за връщане на децата в училище.

– Прекратяване на атаките по обществената инфраструктура, за да може училищата, болниците и източниците на вода да бъдат съхранени.

– Свобода на движението за всички жители на Сирия и незабавно вдигане на обсадата от всички враждуващи страни.

Това са практически действия. И няма никаква практическа причина да не бъдат приложени, ако има воля да се осъществят. 

В името на човечността, която ни обединява… заради милионите невинни деца и семейства, които са страдали вече толкова много… и за още милионите хора, чиито животи и бъдеще са на ръба на разрушаването – призоваваме за спешни действия сега!

СЕГА!“

Повече информация можете да получите на сайта на УНИЦЕФ България http://unicef.bg/

Научете повече за призива на УНИЦЕФ тук >> 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *