Най-добрата настолна игра? Опитай Ticket to ride!

Най-добрата настолна игра? Опитай Ticket to ride!

октомври 11, 2017
Категория: Знаете ли, че..., Публикации
0 3779 1
Най-добрата настолна игра? Опитай Ticket to ride!

Най-добрата настолна игра? Опитай Ticket to ride!

Много често мои приятели ме питат коя е най-добрата настолна игра, която съм играла. Това е въпрос, който няма един отговор. В различни моменти ми харесват различни игри, понякога обичам да играя нещо сложно, детайлно и дълго като Lords of Waterdeep, Discworld или Game of Thrones. Друг път пък предпочитам нещо кратко и весело като Celestia или Dixit.

Но има една настолна игра, която винаги ми се играе, независимо от настроение и нагласа. Това е Ticket to Ride и още в началото ще уточня, че говоря не само за базовата игра, но и за разширенията ѝ, които не са малко.

nastolna-igra-ticket-to-ride-europe-824968729908

Ticket to Ride е адски популярна и обичана настолна игра, защото е подходяща и за хора с опит в сферата, и за хора без. Независимо дали си бог на Баталия, или едва едва свързваш двата края на Монополи, шансът Ticket to Ride да ти хареса е почти стопроцентов.

В рамките на тази настолна игра трябва да изпълниш различни маршрути, които си изтеглил предварително. За да изпълниш маршрутите си (които са различни от тези на съперниците ти, но е възможно да се пресичат), трябва да събираш вагони. Все пак да се пътува с влак е чудесно (в определени ситуации), нали?

nastolna-igra-ticket-to-ride-europe-824968729908-3

Пътищата са много и минаваш през различни градове, но няма да е толкова лесно, колкото мислиш. Винаги трябва да мислиш няколко хода напред, за да не се окаже така, че няма откъде да минеш. Играта крие своите начини да трупаш екстра точки и да прецакваш другите. Звучи просто и отчасти е, но искаш ли да си наистина добър, ще ти трябва повече.

В базовата настолна игра Ticket to Ride ще намериш карта на Европа, а в разширенията на играта – карти на Азия, Африка, Швейцария, Индия…

Подходяща е за двама, трима, четирима…Играй с приятелите си и пътувай до места, до които само си мечтал. А ако можеш да го направиш и най-бързо и лесно, си победител! Как ти звучи? Всички варианти на Ticket to Ride можеш да откриеш в нашия онлайн магазин.

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *