Манга, плакати и мърч - какво да подариш на отаку?

Манга, плакати и мърч – какво да подариш на отаку?

януари 23, 2023
Категория: Манга, Публикации
0 441 0
Манга, плакати и мърч – какво да подариш на отаку?

Манга, плакати и мърч – какво да подариш на отаку?

Ако не знаеш какво означава думата „отаку“, вероятно тази статия не е за теб. Но ако си попаднал на нея не заради себе си, а в последен опит да откриеш подходящ подарък за някой почитател на манга и аниме културата, значи тук ще откриеш нещо подходящо.

И именно това означава „отаку“ – някой, който е изцяло погълнат от света на мангата и аниметата. Той познава всички най-интересни поредици и е готов да гледа всеки епизод от всяка част на всеки сезон на любимите си анимета (да, разбира се, говорим за Attack on Titan). Но освен всичко това един отаку обича да получава подаръци, свързани с този свой интерес. А ако си търсиш как да го зарадваш за някой негов повод, имаме начин да ти помогнем.

Виж още: Да надникнем в историята на мангата

В книжарница Orange сме събрали не само някои от най-вълнуващите манга поредици в момента, но и интересни идеи за подаръци. Плакати, чаши, подложки за бюра и още – открий множество идеи.

Плакати

В колекцията на всеки един почитател на мангата и анимето има място за поне още един плакат на любимите му герои.

Ако избираш за фен на най-актуалната манга, избери плакат на Jujustu Kaisen или Black Clover.

Голям плакат Black Clover - All Characters

Голям плакат Black Clover – All Characters

Но ако търсиш нещо подходящо за върлите фенове на класиките, по-подходящи ще са плакатите на Pokemon или пък на Jojo’s Bizzare Adventure.

Голям плакат Jojo's Bizarre Adventure - Stardust Crusaders

Голям плакат Jojo’s Bizarre Adventure – Stardust Crusaders

Чаши

Направи деня на своя приятел отаку по-хубав, като му позволиш да го стартира с чай или кафе от чаша на любими негови аниме и манга герои.

Подложка за бюро или мишка

Къде най-често един отаку чете манга, гледа аниме и обсъжда новостите с приятелите си? На своето бюро. Затова направи всички тези приятни занимания още по-забавни, като подариш подложка за бюро.

Геймърска подложка за бюро One Piece

Геймърска подложка за бюро One Piece

Ползата от такъв подарък е не само естетическа, но и практична. Подложките предпазват бюрото от надраскване и подобряват прецизното движение на мишката, а клавиатурата стои добре укрепена на мястото си.

Геймърска подложка за бюро Dragon Ball

Геймърска подложка за бюро Dragon Ball

Но, разбира се, не може да се отрече, че дизайн с любимите герои от аниметата и мангата, е достатъчна причина да избереш такъв подарък.

Геймърска подложка за бюро Naruto

Геймърска подложка за бюро Naruto

Настолни игри и пъзели

Да, много почитатели на аниме и манга културата прекарват свободното си време и с настолни игри и пъзели. Не, това не е единствената защо си струва да избереш подобен подарък.

Монополи - Dragon Ball Super

Монополи – Dragon Ball Super

Днес много настолни игри и пъзели позволяват на един отаку напълно да се потопи в света на своята любима аниме или манга поредица.

С пъзел, с карти за игра или дори с Монополи игра, вдъхновена от One Piece, Naruto, Dragon Ball – възможностите са многобройни.

Монополи - One Piece

Монополи – One Piece

Манга

Последно, но със сигурност не на последно място – никога няма да сбъркаш, ако подариш на отаку манга.

В този случай възможностите са най-големи – дали ще избереш да попълниш пропуските в колекцията на своя приятел фен, или пък ще го запознаеш с ново манга заглавие.

Fragments of Horror

Fragments of Horror

Не забравяй, че и нова light novel винаги е добра идея, а под формата на подарък е още по-добра идея.

Durarara!! SH (Light Novel), Vol. 1

Durarara!! SH (Light Novel), Vol. 1

А ако поводът е достатъчно голям и искаш да направиш нещо наистина специално, можеш да изненадаш получателя с пълен box set.

Откри ли идеи с какво да зарадваш свой приятел отаку? А избра ли с какво да зарадваш себе си при първа такава възможност? Сподели ни в коментар.

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *