Любимите нови книги на книжаря – месец януари

Любимите нови книги на книжаря – месец януари

февруари 5, 2016
Категория: Orange отблизо, Идеи, Публикации, Ревюта
0 3840 7
Любимите нови книги на книжаря – месец януари

Любимите нови книги на книжаря – месец януари

Книжният месец януари се изтъркули бързо и неусетно. Декемврийското напрежение се изпари като дим през комина и отсъпи място на спокойствието на последователя си. Той от своя страна се оказа изпълнен с нови предизвикателства. Годината започна с много нови и интересни книги. Ето кои са любимите нови книги на книжаря за месец януари:

 

9789545152528_1„Момичето от Дания“, Дейвид Еберсхоф 

 

Романът е вдъхновил едноименния филм „Момичето от Дания“, който е номиран за няколко награди Оскар. Книгата е написана през 2000 година, а на българския пазар излезе в края на миналия месец. Появата й е истинско събитие, което ще допълни историята на Лили Елбе за онези, които вече са я видели на големия екран.

Книгата е по-задълбочена, по-психологическа и по-многопластова от филма. Тя представя образите на Ейнар и съпругата му прецизно и в детайли. Проследява тяхното детство и причините те да се превърнат в това, което са днес.

 

9786191507054

„Живот след живот“, Кейт Аткинсън

Един дългоочакван от нас роман. Макар да не бяхме чели никога Кейт Аткинсън, винаги сме имали прекрасно чувство за нейните романи. И ето – оказа се, че сме били прави.

„Живот след живот“ е носител на наградата Costa за най-добър роман на 2013 година и разчупва законите на времето, за да създаде една невероятна история. Урсула е жена, която се ражда и умира в различни времена и по различни начини. Изживява различни животи по различни начини и нещата никога не се повтарят.

Романът е наистина предизвикателство за въображението. Искрено го препоръчваме!

 

9789547832206

„Снежната кралица“, Майкъл Кънингам

„Дивна светлина се яви на Барет Мийкс в небето над Сентръл Парк четири дни след като Барет бе потъпкан за пореден път от любовта. Това, разбира се, не бе първият случай, в който му биеха шута, но за пръв път ритникът бе нанесен чрез есемес от 5 реда, като петият ред съдържаше смазващо безличното пожелание за късмет в бъдеще, последвано от три малки ххх.“

 

Оставете се в ръцете на този особен роман, който ще ви сблъска с няколко необикновени съдби, в които липсата на любов или изплъзването й контролират всичко.

 

9789542819738

„Белият хотел“, Д.М. Томас

Преиздаването на този роман е истински ценно, поради ред причини. Основната от тях обаче е, че той е истински важен и ценен. Дълги години откриването му беше трудно, благодарни сме, че това вече не е така.

„Белият хотел“ е фикционален роман, който съдържа цитати от трудове и писма на Фройд. Той проследява историята на млада оперна певица, която страда от психосоматични болки, които са диагностицирани като хистерия. Тя има натрапчив и повтарящ се сън за бял хотел, който се оказва разковничето на много неща в нейния живот…

Романът е сложно съчетание на различни жанрове, които се преплитат и докосват читателя на разнообразни нива.

 

9789549535952„Свободата да бъда там, където искам“, Райнхолз Меснер

В тази книга един от най-великите алпинисти, раждани някога, разказва своята история. Как е открил страстта си, как я е развил, какво му е дала и какво му е отнела тя. Изданието е джобно, удобно за четене и пълно със снимки от пътешествията на Меснер.

„Свободата да бъда там, където искам“ е повече от пътепис и автобиография. Това е история, събрала опита и философията на автора си, който е търсил себе си из най-високите точки на света. 

 

 

9789543304295

 

„Емаус“, Алесандро Барико

Това е любимата ни книга за месеца, а със сигурност ще остане една от най-впечатляващите за годината. Тук можете да прочетете пълното ревю за нея.
Романът „Емаус“ на италианския писател Алесандро Барико е хроника на приятелство между четири момчета, които са уверени католици и деструктивно момиче с анархичен дух. Постепенно младата жена успява да влезе под кожата на всеки един от тях и да разреди гъстата християнска кръв, която тече във вените им. Без да използва оценъчни механизми и без да поставя граници между добро и зло Барико вади героите си от зоната на праведен комфорт и ги хвърля в хаоса на реалния живот

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *