Любимите нови книги на книжаря - месец Март

Любимите нови книги на книжаря – месец Март

април 4, 2016
Категория: Забавно, Идеи, Публикации, Ревюта
0 2938 34
Любимите нови книги на книжаря – месец Март

Любимите нови книги на книжаря – месец Март

Любимите нови книги на книжаря през март бяха онова, което запази книжната му душа през студеното и объркващо време. За щастие приумиците на най-женския месец са вече зад гърба ни, а април се усмихва през прозореца. Тук ще ви представим няколко нови книги, които книжарите на Orange Center избраха миналия месец за личната си библиотека.

strannosta-na-uma-9789543651733„Странност на ума“, Орхан Памук

От всички нови книги задължително започваме първо с новия роман на Орхан Памук, защото това е едно от най-важните литературни събития за цялата година (макар до края ѝ да има още много). Книгата е дълго и обстоятелствено приключение през живота на продавач на боза. А в животът му е живот на детайлите – от скромното и бедно детство до кражбата на момичето, с което дълго време си е писал писма. „Странност на ума“ е прецизно написан и внимателно структуриран роман, в който всяка дума тежи на мястото си и ви води все по-навътре в ума на героя.

shegata-9789545291456„Шегата“, Милан Кундера

Още в началото е важно да се уточни, че новите издания на произведенията на Кундера са прекалено изкусителни, дори за човек, който има старите им варианти с меки корици. Най-новата прелест в колекцията е „Шегата“, която безспорно е и сред най-добрите романи на писателя. Колко струва една шега в рамките на политически режим и тотално потискане на личността?

elizabeth-face„Елизабет е изчезнала“, Ема Хийли

Новият роман на изд. Orange Books бързо намери пътя до първите си читатели. Трогателната история на 80-годишната Мод, която постоянно забравя, ще ви разсмее и ще ви натъжи, защото героинята лесно ни напомня колко необятно е човешкото съзнание и как може да е най-мощното ни оръжие и най-силния ни враг.

„Елизабет е изчезнала“ е прекрасно четиво за развлечение, но и за напомняне, че трябва да се наслаждаваме на времето, прекарано с близките ни – докато още го имаме и докато още си го спомняме.

spyashtata-i-vretenoto-9786191930463„Спящата и вретеното“, Нийл Геймън

Нийл Геймън е магьосник и вие знаете това. Умее да прави вълшебства с думи, изображения и внушения. „Спящата и вретеното“ е една история, съчетана с фантастични илюстрации. Усещането за приказност и мрак няма да ви изоставят. Това не е детска приказка. Но би могла да бъде. Това не е история за възрастни, макар да би могла да бъде и това. Това е история за вас.

shumat-na-vremeto-9789547694019„Шумът на времето“, Джулиан Барнс

Историята се съсредоточава около живота на Дмитрий Шостакович, без да прави опити да е биография. Барнс избира да ни срещне с композитора в по-късен етап от живота му, когато вече е сравнително популярна личност, която е принудена да живее в почти константен страх, защото Сталин е сметнал, че едно от произведенията му не отговаря на праведната стилистика на времето. Композиторът има семейство, приятели, поддръжници, мечти и стремежи. Но какво се случва под тежестта на всевиждащото и вечно съдещо око, което вече е сметнало, че си му враг?

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *