Любимите нови книги на книжаря – месец декември

Любимите нови книги на книжаря – месец декември

януари 10, 2017
Категория: Идеи, Публикации, Ревюта
0 9302 6
Любимите нови книги на книжаря – месец декември

Любимите нови книги на книжаря – месец декември

Успя ли книжарят да почете нови книги през декемри?

Месецът мина бързо, но не и неусетно. Коледната еуфория връхлетя книжарниците мощно и безпощадно. Книжарите почти нямаха време да отделят време за четене. Но само почти. Все пак успяхме да обърнем внимание на определени заглавия. Ето кои са любимите нови книги на книжарите за месец декември.

  

arkadiya--9786191710300„Аркадия“, Иън Пиърс

Дългоочакваният нов роман на издателство Orange Books надмина и най-смелите ни очаквания. „Аркадия“ е феноменална история, която те въвлича във водовъртеж от приключения, мистерии и фантастика. Едно момиче открива портал към приказен свят в мазето на професор по литература, чиято най-близка приятелка е изобретател на машина на времето. Случайно ли е това и кой свят е истински? Възможно ли е човек да съществува в няколко различни свята и как това влияе на бъдещето?

„Аркадия“ ще ви омагьоса и няма да усетите как и вие сте част от нейния свят. Горещо препоръчваме!

 

a-bog-se-smee„А Бог се смее“, Мария Станкова

Мария Станкова е една от най-впечатляващите български съвременни писателки. Нейните книги са ярки, запомнящи се и написани брилянтно. Няма опция да прочетете дори 5 страници от някоя от тях и да не пожелаете да прочетете още 400. „А Бог се смее“ е най-новата книга на Станкова. Тя е описание на последните няколко години от нейния живот, които тя прекарва в Италия и Германия, търсейки и (не)намирайки работа. Разказана от първо лице и плод на личен опит, тази книга ще ви стъписа. Защо един талантлив писател не може да се издържа от писане в собствената си държава и защо е принуден да спи по гарите в Италия?

И всичко това, докато Бог се смее…

 

chervenokoskata-9789543651870„Червенокосата“, Орхан Памук

Новият роман на Орхан Памук се чете на един дъх, но остава в съзнанието дълго след това. Животът на едно момче остава белязан до самия си край от сянката на червенокоса жена, която се появява в младостта му и го променя завинаги. Възможно ли е човек сам да предопредели съдбата си и да я обрече? Какво се случва, когато едно семейство е толкова обладано от мита за Едип, че само тръгва по стъпките му?

Орхан Памук за пореден път успява да вплете мистика, философия и трагедия в съвременен Истанбул.

 

zhenata-na-poslanika-9789542821786 (1)„Жената на посланика“, Дженифър Стайл

Една от най-предпочитаните книги за подарък за дамите този декември. Една пленителна история за истинската любов, която е способна да накара хората да извършат невъзможното. Фин е готов на всичко за да открие съпругата си, която бива отвлечена от терористи.

Дженифър Стайл е била съпруга на посланика на Великобритания в Йемен. Той става обект на самоубийствена атака, но оцелява и завършва мандата си в Йордания. „Жената на посланика” е дебютният роман на Стайл, изпълнен с подробности от живота на посланическите съпруги и златните клетки, в които са оковани.

 

nie-udavnitsite-9786191862856„Ние, удавниците“, Карстен Йенсен

Един от най-пищните и впечатляващи романи за 2016 година! Нека обемът не ви плаши, всяка страници си заслужава. Това е първата книга, с която започваме годината. Ще ви държим в течение на нещата…

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *