Любимите нови книги на книжаря – месец август

Любимите нови книги на книжаря – месец август

септември 1, 2016
Категория: Идеи, Публикации, Ревюта
0 2713 3
Любимите нови книги на книжаря – месец август

Любимите нови книги на книжаря – месец август

Август приключи и дойде време за любимата ни рубрика – любимите нови книги на книжаря. Без да се бавим започваме с представянето на книгите, които прочетохме и си купихме този месец.

Оставяме на вас да прецените дали ще ни се доверите за пореден път при избора си на нови книги.

 

kragat-9786191862467„Кръгът“, Дейв Егърс

Тази книга ни хвана неподготвени. На пръв поглед антиутопия, нещата, които се случват в нея са на крачка от настоящето. В „Кръгът“ срещаме не близкото бъдеще, а бъдещото настояще. А то е страшно, защото е изцяло подчинено на технологиите за комуникации и споделяне. Какво сме без интернет? Доколко сме ограничени и доколко личният ни живот принадлежи само на нас? Отговорите са леко страшнички. Особено във време, в което всеки доброволно избира да излага на показ всичко, свързано със себе си.

Книгата заслужава вниманието на онези, които нямат нищо против да се погледнат отстрани и да получат по-ясна представа за обществото, в което живеем.

 

otvad-igrata-9786197300055„Отвъд играта“, Иво Иванов

От автора на „Кривата на щастието“ – книгата, която се превърна в бестселър, сега Иво Иванов представя нова селекция от статии публикувани от него през периода 2003-2008 г. Впуснете се в историите отвъд играта, които са за спорта и още нещо.

Новата стара книга на огромния ни любимец Иво Иванов стопли сърцата ни. Ако не сте чели никога нищо негово, моля, направете го, защото го заслужавате. Историите на Иво са реални, вълшебни, вдъхновяващи, вълнуващи и ще ви накарат да се постараете да се по-добър човек. Сериозно.

nebostargach-9786191506866

„Небостъргач“, Джеймс Балард

Явно сме на вълна антиутопии. Добре дошли във футуристичния вертикален свят на Балард – луксозен 40-етажен небостъргач с хиляда апартамента. Този малък утопичен рай предлага на богатите всички удобства – от супермаркет, банка и ресторант, до фризьорски салон, сауна, плувен басейн, начално училище и детска площадка. Можеш да не излизаш с дни от него и нищо няма да ти липсва.

Можеш да не излизаш и с години, и с животи. Но какво се случва с човешкото в човека в такъв случай?

 

bezsmartie-9789545294723„Безсмъртие“, Милан Кундера

Признаваме, че не сме машини и не можем да прочетем само за месец всички книги, които ни се иска. Така и в този случай – все още не сме прочели „Безсмъртие“, но ще поправим това съвсем скоро.

Засега само се порадвахме на поредното разкошно издание на писателя. Книгата е страхотно попълнение към досегашната ни колекция на Кундера.

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *