Лана Дел Рей или Лизи Грант?

Лана Дел Рей или Лизи Грант?

юли 24, 2014
Категория: Личности
2 2899 15
Лана Дел Рей или Лизи Грант?

Лана Дел Рей или Лизи Грант?

Тя е Лана Дел Рей и едва ли има човек, ползващ интернет, който да не е чувал това име. Наскоро певицата издаде нов албум, носещ заглавието „Ultraviolence”, и определено опроверга критиците, които предричаха бързо залязване на нейната звезда. Нас обаче ни гложди един въпрос – кое прави Лана толкова противоречива личност? Тя е от типа изпълнители, които са или силно обичани, или тотално отхвърляни. Просто средно положение няма.

Нека се върнем малко назад във времето. На 8-ми юни 2009 г.  Лизи Грант – невзрачно момиче с изрусена коса, облечено в дънки и широка тениска, пее на сцената на нюйоркското шоу „The variety box”. Тя излъчва неувереност, дори леко отегчение, отговаря тихо и свито на оскъдните аплодисменти. Това е образът на една от хилядите изпълнителки, мечтаещи да направят своя голям пробив. Пътят е ясен – имаш талант (евентуално), канят те на участия в нюйоркски клубове, забелязва те продуцент, издаваш албум, който чупи всички класации, и се превръщаш в звезда. Та нали това е съдбата на имена като Лейди Гага и Боб Дилън! Е, при Лизи нещата не се случват така. Tя и нейният издаден наскоро албум изчезват безследно.

През 2011 г. обаче се появява видео в youtube на сладката, изкусителна певица с ретро излъчване на име Лана Дел Рей. Клипът е към песента „Video games” и е сътворен от самата изпълнителка като включва кадри от стари филми, лични записи и снимки. Дали това е истина, или добре премерен маркетингов трик, вероятно няма да разберем. 

Ретро визията на Лана, тембърът на гласа и носталгичното усещане, което създава той, я превръщат в един нов „продукт”, отличаващ се от всичко на пазара. Славата спохожда певицата и тя бързо си спечелва множество фенове. 

Не след дълго в интернет се появяват кадрите с Лизи Грант. Откритието, че тя и Лана Дел Рей са един и същи човек, превръщат певицата в силно противоречив герой.

От едната страна стои плахото момиче без сценично поведение, а от другата – уверената жена с червени устни, ретро букли и масивни бижута, която покорява сърцата на публиката.

Някои хора споделят, че се чувстват предадени – тяхната представа за перфектната Лана е разбита на парчета. В публичното пространство започва усилено обсъждане на таланта и сценичното ѝ поведение. Освен за тях обаче, кадрите от миналото на Дел Рей предизвикват остри коментарти по отношение на евентуалните хирургични намеси по нея.

Целият този шум очевидно по никакъв начин не успява да попречи на Лана и през 2012 г. тя издава албума „Born to die”, който още преди да бъде пуснат на пазара заема челни места в класации за предварителна продажба.

Въпреки успеха на този албум, част от критиците смело заявяват, че „продуктът” Лана Дел Рей съвсем скоро ще бъде изчерпан от своето съдържание и публиката бързо ще го забрави.

Две години по-късно новият албум на изпълнителката е факт. Звученето му е изцяло в стила на Лана и несъмнено ще се хареса на верните ѝ фенове. А ако не си от тях, едва ли “Ultraviolence” ще те превърне в заклет почитател, но опитай, знае ли човек? 

Източник: The Guardian

Здравей! Ето малко инфо за мен... Родена съм в София през 1989 година. Завърших УНСС със специалност маркетинг и от началото на 2014 година съм част от екипа на Orange center. Работя в онлайн отдела, където се грижа за представянето на бранда в социалните мрежи. Също така подготвям и новините за нашия сайт. В свободното си време се отдавам на музиката, филмите, книгите, веселите пътешествия (често случващи се без предварително начертана посока), разходките с щурия ми дакел, правенето на бижута и още куп други момичешки неща. :)

Вижте другите ми публикации

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *