Конкурс

Конкурс „Моят разказ за доброто“

май 10, 2017
Категория: Публикации, Събития
3 5495 13
Конкурс „Моят разказ за доброто“

Конкурс „Моят разказ за доброто“

Имаме удоволствието да обявим началото на детския конкурс „Моят разказ за доброто“, организиран от страхотната Мария Пеева, създател на сайта Мама Нинжда и подкрепен от Orange Center.

Конкурсът е за разказ, а участниците трябва да са на възраст от 7 до 18 години. За да бъдем максималко обективни и честни, ще бъдат раздадени три награди – по една във всяка възрастова група.

 

„МОЯТ РАЗКАЗ ЗА ДОБРОТО“

 

Мили деца,

понякога ние, родителите ви, се чувстваме объркани и обезнадеждени, когато навсякъде около нас се случват ужасно тъжни неща. Понякога дори губим вяра в доброто, което е още по-тъжно и от най-тъжните неща.

Молим ви да ни помогнете!

 

pexels-photo-128893

Някой ден ще пораснете и ще разберете, че родителите учат от вас, децата, много, много повече, отколкото навремето са научили от своите майки и бащи, отколкото са научили дори от купищата дебели учебници и книги, които са прочели. Вие сте нашите най-добри учители и сега разчитаме на вас да ни покажете пътя.

 

РАЗКАЖЕТЕ НИ ЗА ДОБРОТО

 

Така, както го вие го виждате. Разкажете ни своята история за някое добро дело или добър човек. Може да е истинска, преживяна от вас, или измислена, както си я представяте. Върнете ни вярата, че доброто съществува и е навсякъде около нас. Защото детските очи понякога го виждат по-добре отколкото очите на възрастните.

 

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО ДО 24 МАЙ

 

Най-хубавите ще бъдат публикувани на сайта Мама Нинджа и блога Orange Center.

Три от тях ще получат и чудесна награда – ваучер на стойност 100 лв за книжарница Orange.

Авторите ще са в три възрастови групи – до 10 години, до 14 години и до 18 години.

Заглавието и форматът са свободни – творете по своя воля, важното е да ни разкажете за ДОБРОТО.

Можете да пращате разказите си на office@mamaninja.bg . Непременно напишете в темата на мейла „Моят разказ за доброто“ и отбележете в текста името си, възрастта и данни за контакт. Крайният срок е 24 май. Победителите ще бъдат обявени до края на май на сайтовете на Мама Нинджа и Ориндж.

Наградите ще бъдат връчени на 1 юни 2017 година в кафе-книжарницата Orange Books Cafe.

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

3 коментара

  1. Евдокия Николковa
    Отговори

    Здрaвейте, къде може дa видим резултaтите от конкурсa „Моятa прикaзкa зa доброто“?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *