Кой е твоят дом в „Хогуортс“ според зодията ти?

Кой е твоят дом в „Хогуортс“ според зодията ти?

февруари 9, 2021
Категория: Публикации
1 1610 3
Кой е твоят дом в „Хогуортс“ според зодията ти?

Кой е твоят дом в „Хогуортс“ според зодията ти?

Знаем, че мечтата на всеки Хари Потър фен е да получи писмо, в което му съобщават, че е приет в училището за магия и вълшебство „Хогуортс”. За огромно съжаление (наше също ☹) това си остава само мечта. Но това не пречи да разбереш в кой дом на училището би попаднал според зодиакалния ти знак. Нека не те бавим повече, а да започваме с разпределителната церемония.

Овен – „Грифиндор”

Няма никакво съмнение, че най-подходящият дом за Овена е „Грифиндор“. Там той би бил заобиколен от себеподобни, които са смели, обичащи предизвикателствата и готови на всичко за приятелите си. За всички Овни предлагаме триизмерна чаша, която е с герба на Грифиндор.

Телец – „Хафълпаф”

Разпределението на този зодиакален знак не е никак изненадващо. Телец е знакът, свързан най-силно със Земята – нещо, които важи с пълна сила и за дома „Хафълпаф“, представляван от преподавателя по билкология професор Спраут. Често и представителите на зодия телец, и хафълпафци биват пренебрегвани и описвани чрез поредица от стереотипи. Например, Телецът често е считан за инатлив, но той перфектно би се вписал в ценностите на Хафълпаф – усърдие, честност и доброта. Ние мислим, че за тези си качества заслужават една красива червена раница, а вие?

Близнаци – „Слидерин”

Близнаци е зодиакален знак, който би могъл да бъде свързан с „Рейванклоу“, но той най-точно би паснал в „Слидерин“ и това не е нещо лошо. И веднага обясняваме защо. Представителите на Близнаци са интелигентни, бързи и хитри – все качества, които са високо ценени в „Слидерин“. Сигурни сме, че биха оценили един тематичен пъзел от 1000 части.

Рак – „Рейвънклоу”

Емоционални по природа, а и мъдъри, представителите на зодия Рак могат да бъдат асоциирани с няколко от домовете в „Хогуортс“. Но те принадлежат към дома на Руина Рейванклоу. Причината – Раците притежават качества като силна интуиция, богато въображение и мъдрост и поради това са най-подходящи именно за „Рейванклоу“.

Раците са и домошари – вярваме, че биха се насладили на чаша кафе у дома с любимата си книга от поредицата.

Лъв – „Грифиндор”

Тук връзката между представителите на зодия Лъв и „Грифиндор“ е мигновена – лъвът. Освен това, част от героите в историята за Хари Потър, ученици от Грифиндор, са именно тази зодия – Хари, Джини, Невил. Лъвът притежава всички необходими качества, за да бъде разпределен в „Грифиндор“ – сила, смелост, лоялност (към дома и не само) и добра преценка за важните неща.

Дева – „Рейвънклоу”

Дева е може би зодиакалният знак, който най-добре се вписва в дом „Рейванклоу“. Сходствата между тях са не едно и две – голяма сила на ума, педантичност, увереност, вглъбеност.  За подредените и подредени Деви предлагаме този тефтер. Интересно е да отбележим, че Хърмаяни Грейнджър е Дева и притежава всички гореизброени качества, за да бъде разпределена в „Рейванклоу“, но въпреки това решението на Разпределителната шапка е да я постави в „Грифиндор“.

Везни – „Хафълпаф”

Ако трябва с една дума да опишем Везните, то тя би била хармония. Те се стремят към спокойна атмосфера, в която всички се разбират добре и в която напрежението отсъства. Ето защо можем да си ги представим на уютно с чаша чай.

Скорпион – „Слидерин”

Точно както Овен принадлежи в „Грифиндор“, така и Скорпион – в „Слидерин“. Също като слидеринци, Скорпионите имат славата на „най-лошите и злите“. Но въпреки това Скорпионите са силно емоционални, уверени и целеустремени. Един дневен планер, където да описват задачите и целите си за годината, безспорно би им послужил.  

Стрелец – „Грифиндор”

Въпреки че Стрелците притежават качества, присъщи за всички домове, те все пак попадат в „Грифиндор“. Те са силно свободолюбиви – не позволяват нищо да им отнеме свободата. Освен това са жадни за приключения, което перфектно ги вписва в „Грифиндор“. Наздраве за това! Останалите качества, които ги описват са: смелост, оптимизъм, интелигентност.

Козирог – „Слидерин“

С кои качества можем да опишем Козирог? Отговорът – целеустременост и амбиция до такава степен, че нищо не може да ги спре да постигнат целта, която са си поставили. Именно амбиция е чертата, най-често асоциациирана с дома на професор Снейп. Подходящ подарък за всички Козирози е тематична чаша на техния дом.

Водолей – „Рейвънклоу“

Водолеят е знак, който най-силно принадлежи в „Рейванклоу“. Взимайки за пример Луна Лувгъд – представител на зодия Везни и „Рейванклоу“, можем да си обясним защо това е така. Водолеите са широкомислещи, интелигентни, независими и идеалисти. Вероятно обичат да нахвърлят идеите си в тефтери. С други думи, притежават всичко необходимо, за да бъдат част от този дом.

Риби – „Хафълпаф“

Рибите са грижовни, мили и внимателни. Тези три качества описват перфектно това, което е необходимо, за да бъдеш част от „Хафълпаф“. Освен това, и риби, и хафълпафци са мъдри, състрадателни и щедри – нещо, което ги прави взаимосвързани. Подобно на Рака домошар, и рибита обичат домашния уют и със сигурност биха оценили мини лампа за бюрото или за нощното шкафче.

И така нашата разпределителна церемония приключва. Сподели ни в коментар кой е твоят дом и харесва ли ти той. 😊

1 коментар

  1. Лилияна Златева
    Отговори

    Водолей – „Рейвънклоу“
    Водолеят е знак, който най-силно принадлежи в „Рейванклоу“. Взимайки за пример Луна Лувгъд – представител на зодия Везни и „Рейванклоу“, можем да си обясним защо това е така. Водолеите са широкомислещи, интелигентни, независими и идеалисти. Вероятно обичат да нахвърлят идеите си в тефтери. С други думи, притежават всичко необходимо, за да бъдат част от този дом.
    Абсолютно вярно! Точно в целта!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *