Кои са Мая и Моте и защо са толкова готини?

Кои са Мая и Моте и защо са толкова готини?

април 4, 2017
Категория: Публикации, Ревюта
0 2582 2
Кои са Мая и Моте и защо са толкова готини?

Кои са Мая и Моте и защо са толкова готини?

1_COVER_opa6ati_istoriiМая и Моте са близначки, на които им се случват крайно вълнуващи и готини неща. Макар и еднакви (на пръв поглед) двете момичета имат различни силни страни, различни характери и различни интереси. Това ги кара да си помагат повече, но и да се карат (мъничко). Освен това подшушваме, че в романите присъства и един друг важен герой, представител на животински вид, ходещ на четири лапи и понякога лаещ.

Ако си дете, което обича да чете за приключенията и си пада по интересно разказаните истории, поредицата на Антье Сцилат (какво необикновено име!) за двете сестричета е точно за теб. В книжките ще намериш писма, графични изображения към някои по-забавни моменти и симпатични илюстрации, които да направят четенето още по-забавно.

„Една за двете, двете за една“ – това е свещената клетва на близначките Хуфнагелови. Но понякога Мая e същинска „равиола с горгондзола“ (според Моте), а пък Моте е „не сестра, а ужасно предателски компир“ (така смята Мая)…

2372Поредицата за Мая и Моте на издателство „Фют“ включва 6 книги, които са предназначени за деца на възраст от 8 до 12 години. Всяка една книжка от серията е различна история, в която главни виновници за случващото се са близначките. И независимо от това, че двете главни героини са момичета, в никакъв случай не е типичното момичешко четиво. С внезапните обрати и неочакваните каши, в които се забъркват Мая и Моте, това са книги за пъстротата на детството – за фантазията, мечтите и лудориите, които всички сме преживявали. Но заедно с това са и книги за приятелството и верността, за семейството и за подкрепата, което то ти дава. Тези книги са весели, свежи, приятни за четене и още по-приятни за изживяване.

Самата авторка има цели 4 деца и определено знае как да предизвика интереса им. Това е и една от причините книжките за Мая и Моте да са толкова очарователни – защото са създадени от някой, който познава добре детския свят и иска да го направи малко по-пъстър.

А ако желаеш да се включиш в играта на издателство „Фют“, свързана с Мая и Моте, прочети внимателно това цветно съобщение (кликни върху него и то ще стане по-голямо и удобно за четене):
plakat_Maia_Motte

 

Мая и Моте е подходяща поредица за деца, които започват да четат самостоятелно. Историите в романа са придрюжени със забавни илюстрации, а текстът е с подходяща дължина. Освен това тези книжки не са от онези скучни неща, от които детето ви ще се отегчи бързо – напротив. Чарът на Мая и Моте се крие в тяхната безкрайна очарователност, която ще ги направи едни от любимите герои на детето ви.

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *