Книгите, които уплашиха дори авторите на трилъри

Книгите, които уплашиха дори авторите на трилъри

октомври 28, 2022
Категория: Нашите предложения, Публикации
0 560 2
Книгите, които уплашиха дори авторите на трилъри

Книгите, които уплашиха дори авторите на трилъри

Какво е нужно, за да уплашиш един читател? Какво може да провокира най-дълбоко скритите страхове у хората? Тези автори знаят всичко това и именно така успяват да ни завладеят със страшните си книги. Затова и когато те споделят, че някоя история е успяла да ги уплаши, това значи много.

Ако въпреки наближаващия Хелоуин, все още не си открил четивото, с което да прекараш празника по истински страховит начин, приготвили сме ти няколко препоръки. Но този път предложенията не идват от нас, а от някои от най-смелите писатели. От онези автори на трилъри, които дръзват да стигнат до най-страховитите места и да разкажат за най-дълбоко плашещите злодеи.

А ако ти дръзваш да си организираш един истински страховит Хелоуин, не пропускай да се възползваш от страшните намаления на Orange за повода.

Алма Катсу

Написала:

Треската, Алма Катсу

Алма Катсу е познато име на всички почитатели на трилъри, а нейната нова книга „Треската“ е един от най-чаканите романи за този страховит сезон. Остават броени дни до момента, в който ще можеш да го притежаваш, но преди това поставяме знак за внимание върху тази книга. Тя не е такава за читателите, които се плашат лесно.

Действието се развива в периода на Втората световна война, когато заплахите идват от всички страни. Скритият, най-опасен враг обаче не е това, което очакваш.

Вдъхновен от японските легенди, романът ще те уплаши дотолкова, че ще предизвика у теб треска…

Препоръчва:

Парфюмът. Историята на един убиец, Патрик Зюскинд

Парфюмът. Историята на един убиец, Патрик Зюскинд

Тази книга трудно може да се позиционира сред някой от познатите ни жанрове, но несъмнено ще успее да те уплаши. В нея надникваш в ума на един убиец, ужасяващия Жан-Батист Грьонуй.

Но той убива не като убиец, а като човек, обсебен от мисията си. Грьонуй иска да открие перфектния аромат, този на жената, създадена за любов и изкушение. Престъпленията му са само средство, за да извлече бленуваното ухание.

Да погледнеш по този начин на убийството е като смъртоносно приключение. Ще се впуснеш ли в него?

Зимните хора, Дженифър Макмеън

Зимните хора, Дженифър Макмеън

Можем да предположим защо Алма Катсу харесва тази книга. В нея страховитата атмосфера витае във всяка глава от романа, а легендите и призрачните истории, на които обикновено не вярваме, се оказват съвсем истински.

В „Зимните хора“ главната героиня Рути търси отговор на мистериите в миналото и тайните, които то крие, за да се пребори с опасността. Ще успее ли да открие причината за изчезването на майка ѝ?

Дженифър Макмеън

Написала:

Удавниците, Дженифър Макмеън

Удавниците, Дженифър Макмеън

Движещата сила, която стои зад винаги успешните романи на Дженифър Макмеън, е мотото „Пиши за това, което те плаши“. Затова и книгите ѝ са като покана към света на страховете.

Този роман действа като предупредителен знак да внимаваме какво си пожелаваме. Книгата обхваща действието както от миналото, така и от настоящето, а в центъра на всяка история стои една легенда за свръхестествен извор, който изпълнява желания. Но невинаги по начина, по който може да се надяваш.

Препоръчва:

Мълчанието на агнетата, Томас Харис

Мълчанието на агнетата, Томас Харис

Има ли нужда да даваме описание за едно от най-разпознаваемите заглавия сред тези на страшните книги?

В „Мълчанието на агнетата“ най-известният сериен убиец в литературата показва истинската си страна. И ще успее да те уплаши по начин, който не си предполагал, че би могъл да бъдеш уплашен.

Сияние, Стивън Кинг

Сияние, Стивън Кинг

Една от най-големите класики сред всички трилъри, които вероятно никога няма да спре да бъде препоръчвана.

Дженифър Макмеън споделя, че именно тази книга я е вдъхновила да напише една от книгите си – „The Invited“. Причината е ясна – „Сияние“ е сред най-отличителните романи за обитавани места, в които се крият мистерии и страховити злодеи.

Стивън Кинг

Написал:

Другият, Стивън Кинг

Другият, Стивън Кинг

Книгите, с които Стивън Кинг може да те уплаши, са повече, отколкото можем да изброим. Но един от любимите ни негови трилъри, „Другият“, успява да достигне до най-дълбоко заровените места от човешкото съзнание.

Книгата включва едно страховито, направо разтърсващо, убийство, но най-плашещо е онова, което не виждаш с просто око, а точно такъв е злодеят в тази история. Другият дебне и може да се превъплъти във всекиго… дори в теб.

Препоръчва:

Заключи всички врати
Райли Сейгър

Заключи всички врати, Райли Сейгър

За тази книга Кинг казва, че е точното четиво, което да започнеш, ако искаш да не спиш през вечерта. А едва ли трябва да казваме, че щом Краля препоръчва някой роман, то той е такъв, който си заслужава да бъде прочетен.

Класически психотрилър, който ще те накара да се чувстваш уплашен дори в и от собствения си дом. Разказва за изчезването на една жена, но и за много по-голямата мистерия, скрита в сградата, от която тя изчезва. Не забравяй да заключиш всички врати, преди да започнеш да четеш този роман.

Глад, Алма Катсу

Глад, Алма Катсу

Завършваме там, откъдето започнахме – с роман на Алма Катсу. Кинг, както много други читатели, докоснали се до тази книга, я препоръчва за само най-смелите почитатели на трилъри. Описва я като книга, която не трябва да четеш на тъмно, въпреки че трудно ще я оставиш непрочетена, ако веднъж я започнеш.

И тук като в „Другият“ злото е невидимо, но витае навсякъде около нас. Но в „Глад“ истинските случки се преплитат със свръхестественото, оставяйки читателя дълбоко объркан и уплашен.

Страшни игри, които да играеш на тъмно

Успя ли да откриеш заглавие, което да добавиш към списъка си за четене? Ако все още търсиш препоръки за увлекателни книги – трилъри или не – ще откриеш много подходящи заглавия сред предложенията с до 60% отстъпка по време на страшните намаления на книжарница Orange.

Страх ли те е да прочетеш тези романи?

, , , , , , , ,

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *