Книгата „Пощенската картичка“, чаша кафе и една голяма тайна

Книгата „Пощенската картичка“, чаша кафе и една голяма тайна

март 24, 2016
Категория: Orange отблизо, Забавно, Знаете ли, че..., Ревюта
0 2411 3
Книгата „Пощенската картичка“, чаша кафе и една голяма тайна

Книгата „Пощенската картичка“, чаша кафе и една голяма тайна

В ръцете си държим книгата „Пощенската картичка“ и си мислим за нея. Мислим си как харесваме всичко в нея – корицата, историята, стила на писане, героинята. Усмихваме се на себе си, защото едно от любимите ни неща е да открием роман, който да успее да ни откъсне от всичко и от всички. Да ни хване за ръка и да ни отведе на ново място.

Например във Великобритания в началото на миналия век. Да ни запознае с магията на сцената и изкуството. Да нарисува пред очите ни прекрасни пейзажи…

„Морето бе искрящо, пейзажът красив – палмови дървета се привеждаха и олюляваха като ветрила. На хълмовете, разположени срещу залива, бяха накацали вили със скосени червени керемидени покриви във всички цветове, които човек можеше да види в буркан със захаросани бадеми: розово, тюркоазено, златисто и кайсиево.“

Лия Флеминг ни разказва историята на Мелиса. Тя е оперна певица, която наскоро е спечелила престижна стипендия в Лондон. Но смъртта на баща й променя всичко. Малко преди да умре той споделя на Мелиса, че не знае нищо за произхода си и че не притежава никакви лични документи. Последната му молба е тя да научи повече за живота му в Европа като дете. Мелиса отваря кутията на миналото, която в случая е куфар със семейни реликви и една липсваща пощенска картичка.

Почти един век по-рано във Великобритания седемгодишната Клара изживява безгрижното си детство в старинно шотландско имение. Каква е връзката на леля й Фийби с Мелиса? Каква е тайната, която ще премине континенти и десетилетия, за да бъде най-сетне разгадана?

„Пощенска картичка“ е прекрасен роман, който горещо препоръчваме. А горещите препоръки вървят ръка за ръка и с чаша горещо кафе Mokaflor Jamaica Blue Mountain. Защо точно това кафе? Защото на специалните романи им подхожда съвършената глътка кафе. Този сорт Арабика се отглежда в сините планини на Ямайка като за него е характерен синьо-зелен цвят на зърната и плътен, плодов аромат. Истинско блаженство за сетивата!

Заповядайте в Orange books Cafe (гр. София, ул. Граф Игнатиев №18), потопете в света на книгите и ароматното кафе за ценители!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *