„Киномания“ представя големите отличници в киното

„Киномания“ представя големите отличници в киното

ноември 14, 2014
Категория: Събития
0 2023 8
„Киномания“ представя големите отличници в киното

„Киномания“ представя големите отличници в киното

Започва любимият месец на любителите на киното – месецът на „КИНОМАНИЯ“. За поредна година фестивалът ще радва своите почитатели в София, Варна и Пловдив.

От 13-ти до 30-ти ноември киноманите ще могат да видят едни от най-стойностните филми за последните две години. 28-то издание на фестивала ще ни представи близо 60 филма, повечето от които няма да можем да видим на друго място. Прецизната селекция е разделена в няколко категории – детски анимационни филми, фестивал на френския филм, кулинарно кино, детски игрални филми, фестивал на фестивалите, екранизации, киното и неговата история, италианско и музикално кино.

Програмата включва нашумели заглавия като „Майстор-готвач” с Дъстин Хофман и Скарлет Йохансон, „Магия в полунощ” на Уди Алън, „Игра на кодове” и „Невидимата жена” на Ралф Файнс.

MagicMoonlight2MOVIES 100 YEAR OLD MANmaxresdefault

Читателите пък ще могат да се насладят на екранизациите на няколко книги, сред които „Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна” (от Юнас Юнасон), „Жълтите очи на крокодилите” (от Катрин Панкол) и „Принизяването” (от Филип Рот).

Фестивалът бе открит с българския филм „Потъването на Созопол” на Костадин Бонев, отличен с награди „Златна роза” за най-добър сценарии и най-добра актриса.

Пълната програма на „Киномания“ може да намерите тук.

Източници: Киномания

Изображения: Киномания

Родена съм през 1989 г. Завършила съм 1АЕГ, а след това СУ „Св. Климент Охридски“, специалност книгоиздаване. В екипа на Orange center съм от 2010 година, а от 2013 година съм редактор в издателство Orange books. В момента уча магистратура в СУ, специалност Преводач-редактор. Oбичам да чета, да пътувам, често редя пъзели. Музиката е едно от най-важните неща в живота ми.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *