Как да научим децата на азбуката?

Как да научим децата на азбуката?

май 23, 2022
Категория: Идеи, Публикации
0 808 0
Как да научим децата на азбуката?

Как да научим децата на азбуката?

На 24 май отбелязваме един от най-светлите ни празници – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. А можеш да го почетеш най-добре – с четене.

Поводът е повече от подходящ да култивираме уважението на децата към българския език. Няма по-лесен начин да постигнеш това, освен като ги научиш да познават буквите от ранна възраст и да обичат четенето.

Затова и днес се спираме на няколко от креативните и ефективни начини, с които да вмъкнем азбуката във времето за игра на децата. С магнити или с образователни карти – опциите са безкрайни. Ето кои ти предлагаме да опиташ първо:

Принцеса: Хайде да научим АБВ

Принцеса: Хайде да научим АБВ

Всяка принцеса трябва да знае буквите! Остави Бел от „Красавицата и звяра“ да научи детето вкъщи да познава азбуката.

В тази книжка това се случва под формата на игра с лепенки и заедно с принцесите от Disney. Подходяща е за децата нанад пет години, които се стремят да напишат първите си думички.

Куфарче: Празник на буквите

Куфарче: Празник на буквите

Какъв по-добър начин да отбележиш 24 май от това да си организираш един истински празник на буквите вкъщи? Този образователен комплект ти дава именно тази възможност.

Той е подходящ за децата от пет до седем години и съдържа 54 карти с рисунки и думи, както и 11 игри с тях. Да не забравяме и стикерите, които правят забавлението още по-голямо, а ученето по-лесно.

Картинен буквар

Картинен буквар

Илюстрирай езика! Запознанството на децата с думите е дълъг и труден процес, но с помощта на картинките той става по-лесен. Затова и в този буквар са включени, а и по-важното – илюстрирани, 500 думи. С тях малчуганите неусетно се учат и да говорят, и да пишат.

Затова и букварът е подходящ както за децата на една годинка, така и за тези до осемгодишна възраст.

Да научим буквите – 38 магнитни карти

Да научим буквите - 38 магнитни карти

По време на играта с магнити, научи и азбуката. Този комплект взима най-доброто от практиката с образователните карти, но позволява да ги използваш по нови начини с цветни магнити.

На всеки един от тях е показана както буквата от азбуката, така и илюстрация, която прави запомнянето по-лесно.

Завърти и научи: Азбуката

Завърти и научи: Азбуката

Поредицата „Завърти и научи“ се хареса на много родители и техните деца, заради забавния начин, по който информацията се усвоява с нея. По същите причини и ще харесашкнижката „Азбуката“.

Разработена за деца на над три години, тя позволява малките лесно да се учат да познават буквите по време на играта с въртящите се дискове.

Моята тетрадка Монтесори за буквите и звуковете, Марияна Миткова

Моята тетрадка Монтесори за буквите и звуковете

Вероятно всеки родител вече е чувал за популярния метод „Монтесори“. А как да го приложиш в процеса на учене на буквите и звуците? Тази тетрадка ти позволява да направиш точно това.

Разработена е за децата от 4- до 7-годишна възраст и допринася за усъвършенстване на фината моторика. Дай свобода на детето вкъщи да опознае българската азбука с помощта на красивите илюстрации от Десислава Йорданова.

Небивалици с буквите от А до Я, Цвета Брестничка

Небивалици с буквите от А до Я, меки корици, Цвета Брестничка

А ако детето вече е проявило интерес към буквите и иска още от обучителния процес, разкажи му азбуката в истории. Небивалиците на Цвета Брестничка са толкова чудати, че ученето бързо ще се превърне в забавление.

Сега можеш да помогнеш на децата да се запознаят с азбуката още по-лесно, като се възползваш от 20% онлайн отстъпка на книги с промокод „24май“. Тук ще намериш всички книги, с които ти предлагаме да отбележиш празника.

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *