Имало едно време на

Имало едно време на „Островът на изгубените“

септември 2, 2015
Категория: Ревюта
0 3504 10
Имало едно време на „Островът на изгубените“

Имало едно време на „Островът на изгубените“

 

Не бе изминала и една седмица от излизането на романа „Островът на изгубените“ и той се превърнал в любим на много малки и големи читатели из цялото кралство. Те били запленени от необикновената му история и различните му герои. Защото, виждате ли, досега сме чели приказки, в които злодеите си получават заслуженото накрая и след това сякаш изчезват. Но всъщност не се случва точно така. И злодеите, и принцесите, и кралете, и кралиците продължават живота си дълго след като „заживели щастливо“

Писателката Мелиса де ла Круз решила да промени това и да повдигне тайнствената завеса, която покрива тяхното съществуване. Тя създала поредицата „Наследниците“, в която главни герои са децата на Злодеида, капитан Хук, Джафар, мащехата на Снежанка, на Круела Де Вил… И е разкрила какво се е случило с всички лоши герои. ost

Освен всички неща, които е имало едно време (замъци, вълшебни градини, феи, красиви принцеси, смели принцове, тъмни проклятия, велики битки), едно време имало и един остров, който се наричал Островът на изгубените. Там, прокудени, живеели всички злодеи, за които може да се сетите. Представете си какво би било на този остров! Взаимни черни магии, коварно приготвени елексири… Но за щастие (чие ли?) нито един от злодеите не притежавал вече силите си. Единственото, с което те били останали, били черните им и завистливи души. Както и собствените им отрочета.

Но в  Забранения замък било скрито Драконовото око – ключът към истинското зло и единствената надежда за бягство на черните герои. Ще успеят ли те да го докопат?

Крушата рядко пада по-далече от дървото, така че не се изненадвайте, че след като Мел, дъщерята на Злодеида, не била поканена на празненството на 6-я рожден ден на принцесата, се разгневила много и не забравила тази обида цели десет години. Ще се изненадате колко омраза и гняв може да крие детското сърце. И колко отмъстително може да бъде.

melТа на Островът на изгубените се задава буря. Кой злодей иска да бъде затворник и да не разполага с цялата си магическа мощ?

Съвсем скоро многоуважаемият читател ще може да види на кино и филма „Наследниците“, а дотогава нека прочете неговата предистория „Островът на изгубените“. И нека вярва в приказки – и в силата на доброто. Но нека не забравя и неговата цена. Злото никога не умира. Просто спи, докато се приготви за новото си възраждане.

 

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *