Игри, които да вземеш с теб по време на пътуване

Игри, които да вземеш с теб по време на пътуване

юли 30, 2021
Категория: Нашите предложения
0 1947 0
Игри, които да вземеш с теб по време на пътуване

Игри, които да вземеш с теб по време на пътуване

Сезонът на отпуските и голямата ваканция е в разгара си и всеки, чиято почивка все още не е минала, обмисля какво да сложи в багажа си.

Ако планираш пътуване и се чудиш какво забавление да добавиш към почивката, ние ти предлагаме няколко игри, които можеш да сложиш в багажа, без да се притесняваш, че те ще заемат твърде много място.

На почивка е най-добре на първо време да се… почива, но ако искаш да разнообразиш следобедите с твоята компания, можеш да вземеш със себе си Kitty Talks!

“Kitty Talks”

Kitty Talks са карти с въпроси за разчупване на обстановката. В кутията са събрани общо 100 карти, разделени на 5 категории с по 20 карти. На всяка карта има въпрос, на който ти или друг човек от твоята компания трябва да отговорите.

Няма строги правила за игра, основната цел на картите е да подтикнат към смислен и развлекателен разговор. Правилата зависят изцяло от теб!

„Kitty Talks Love Edition”

Ако пък си на почивка с половинката, за теб има и Kitty Talks Love Edition. Тук картите са 90, разделени на 3 нива по 30 въпроса. Изискването е на всеки въпрос да отговаряте и двамата… и да бъдете максимално честни и откровени един с друг.

Друго предложение за малки игри, които можете да сложите в багажа без да усетите осезаемо присъствието им там, са картите Black Stories.

Налични са различни техни разновидности – някои с измислени истории, други със съвсем реални такива. Какво представляват? На всяка карта има криминален случай, който трябва да бъде разгадан. От едната страна на картата има само изображение, подсказващо случилото се, и едно изречение, което действа като отправна точка за историята.

Целта е да се разбереш какво се е случило в действителност – обяснението е от задната страна на картата. Могат да се играе от 2-ма или повече души, без ограничения. Един човек вижда цялата история и той е водещият в играта, останалите трябва да му задават въпроси, чиито отговори могат да са „да“ или „не“, за да разплетат загадката.

Red Stories

Ако не си падаш по кървави истории, може да вземеш Red Stories или Adventure Stories – идеята при тях е същата, различни са случаите. Те са по-скоро детективски или са свързани с различни загадъчни приключения.

Обичаш ли да разгадаваш загадки? Тогава можеш да вземеш и някои от игрите с карти Шерлок!

Имаш избор от няколко различни варианта, като всяка кутийка е отделен случай и можеш да го разплетеш само веднъж, тъй като накрая разбираш какъв е верният отговор на загадката.

Играта може да се играе от 1 до 8 души. Има 32 карти с улики, всеки от играчите вижда само част от уликите и накрая заедно трябва да сглобите пъзела, за да разкриете случая.

Гарантирана едночасова главоблъсканица!

Още една идея за главоблъсканица е логическата игра Goldmine.

“Goldmine”

Тя е специално разработена, за да може да се играе и по време на път. Представлява магнитна дъска с магнитни части, така че да не могат да изпаднат. Лека е и лесно се побира в багажа.

Към нея има книжка с 48 предизвикателства, всяко от което по-сложно от предходното. В указанията се казва само от коя до коя точка трябва да стигне миньорът, а твоята задача е да го прекараш през мината с помощта на подвижни стълбички!

Играта е подходяща за деца над 7 години, както и за възрастни, които обичат логическите загадки.

В случай, че ти и твоята компания си падате по измислянето и разказването на истории, то Rory’s Story Cubes са подходящи за теб!

Към момента има 9 различни варианта с различна тематика на Rory’s Story Cubes, но идеята на всички е една и съща! Във всяка кутия има по 9 зарчета, като всяка страна на зарчетата е с различно изображение според тематиката на кутията.

“Rory’s Story Cubes”

Rory’s Story Cubes Voyages например е насочена към истории, свързани с пътувания. Когато бъдат метнати и деветте зарчета, започвате да се редувате да разказвате история по картинките на зарчетата, като всеки казва по малка част от историята.

Това обаче е само един начин, по който можете да играете играта. Правилата тук зависят изцяло от теб и можеш да измислиш друг начин, по който да играеш!

Зарчетата са подходящи за всякакви възрасти. Единственото, което ти трябва, е въображение!

Последното ни предложение е нов вариант на познатата стара игра с карти „Война“!

"Война на хамстери"

В този случай обаче става въпрос за Война на Хамстери и има общо 53 карти с различни хамстери на тях. Всяка карта има определена сила, а идеята е да противопоставяте различни хамстери, водещи война за сиренцето, което всички искат да притежават!

Играта е подходяща за всички, навършили 4 години.

С тези малки настолни игри забавлението ти е гарантирано, в случай, че ти доскучае по време на почивката и имаш нужда от разнообразие. Можеш да ги играеш с приятели, със семейството или с половинката. И няма да ти натежат в багажа!

Ти коя от игрите хареса?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *