ЕКО и рециклирани продукти за по-зелено бъдеще

ЕКО и рециклирани продукти за по-зелено бъдеще

август 13, 2021
Категория: Публикации
0 1685 0
ЕКО и рециклирани продукти за по-зелено бъдеще

ЕКО и рециклирани продукти за по-зелено бъдеще

Глобалният проблем с пластмасата и замърсяването на планетата засяга всички нас. Продуктите, изградени от пластмаса, обикновено имат много кратък живот и биват използвани честно еднократно, а после се изхвърлят.

Времето, необходимо за разграждането на пластмасата обаче варира между 200 и 450 години. А ежедневно се изхвърлят тонове пластмаса, които остават стотици години по сметищата и замърсяват природата.

Ние в Orange мислим за природата! Сред артикулите в нашите книжарници ще откриеш не малка част, която е от рециклирани материали.

Всички ЕКО продукти можеш да разгледаш ТУК.

Колекцията Save the Ocean на Miquelrius е изцяло изработена от рециклирани пластмасови бутилки!

Продуктите са насочени към борбата срещу излишъка на пластмаса в океаните.

От една страна, тъй като са направени от рециклирана пластмаса, те подпомагат намаляването на замърсяването на планетата с пластмаса и в частност на океаните. От друга, подтикват към използването на продукти за многократна употреба, за да се намали излишъка от пластмаса.

Проблемът с попадането на пластмаса в океаните е сериозен, тъй като тя не се разгражда във водата. Някои видове пластмаса се разкъсват на микрочастици, които биват поглъщани от рибите и морските обитатели.

ПДруг проблем е, че рибите, както птиците или други животни, понякога се заклещват в по-едри части все още неразградена пластмаса – дръжки на торбички, отвори на бутилки и други.

Важно е да мислим за природата и да полагаме усилия за предпазването ѝ. Затова е необходимо и да възпитаме у децата от ранна възраст мисълта за природата и грижата за нея. Това е и целта на серията за деца Save the Ocean на Miquelrius.

Колекцията Save the Ocean ще откриеш ТУК.

Miquelrius предлагат също и ученическите раници и несесери, изработени от рециклирани пластмасови бутилки.

Ученически раници от рециклирани бутилки разгледай ТУК.

За да се намали още повече употребата на пластмаса, можеш да замениш пластмасовите чаши с такива от бамбук за многократна употреба!

Бамбуковите чаши са изработени от естествени стерилни бамбукови влакна, в комбинация с царевично брашно и смола от аминокоселини.

Чашите са 100% биоразградими, – в тях няма бисфенол А, фталати и нефтохимикали. Силиконовият капак и ръкава са създадени от силициев двуокис и кислород. Те не са биоразградими, но могат да бъдат рециклирани.

Разграждането на една бамбукова чаша отнема само 1-2 години. За целта е необходимо  да я накиснеш във вряща вода и да я оставиш в органичен компост, за да се върне обратно в природата!

Всички бамбукови чаши разгледай ТУК.

Към артикулите, с които можеш да се подготвиш и за училище, добавяме и тетрадки от рециклирана хартия, с които подпомагаме намаляването на изсичането на горите.

Хартията е 100% рециклирана, с Blue Angel сертификат и маркировка от ЕС. Тетрадките са със сертификат FSC (Forest Stewardship Council – Съвет за стопанисване на горите).

FSC сертификацията е златен стандарт за отговорно управление на горските територии. Системата има за цел да осигури и насърчи икономически изгодно стопанисване на горите, при спазване на социалните стандарти и правата на местното население, като същевременно се грижи и за опазването на околната среда.

Това е единственият горски етикет, подкрепен от WWF, Грийнпийс, Приятели на земята, както и от едни от най-големите търговски вериги в световен мащаб.

Тетрадките от рециклирана хартия разгледай ТУК.

Грижата за природата включва различни малки неща, които можем да правим ежедневно, за да намалим излишния боклук, или да се погрижим за застрашените животни, които страдат от намалени хабитати, бракониерство и различни други човешки и природни влияния.

Играчките с кауза на WWF съчетават в себе си грижата за животните с грижата за природата, които са пряко свързани помежду си.

Играчките са изработени от най-фини и меки материали, всеки елемент по тях е завършен ръчно,  благодарение на което изглеждат реалистично. Външният материал, от който са изработени, е полиестер, но вътрешността им е изцяло от 100% рециклирани PET бутилки!

Orange подкрепя кампанията на WWF за подпомагане и опазване на кафявата мечка в България, чийто хабитат намалява все повече.

Всички играчки с кауза WWF разгледай ТУК.

С общи усилия можем да постигнем едно по-зелено бъдеще, с по-чиста природа и с животинските видове, които познаваме и обичаме.

, , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *