Денят на народните будители

Денят на народните будители

ноември 1, 2016
Категория: Публикации
0 3551 2
Денят на народните будители

Денят на народните будители

Днес честваме Деня на народните будители. Всички знаем, че на 1-ви ноември отбелязваме делата на великите български книжовници, просветители и революционери. Често обаче се случва да отделим време, енергия и емоции около празненства за Halloween и да забравим да разкажем на малчуганите кои са тези будители и защо е важно да знаем за тях.

Може би много от нас разчитат, че запознаването с историята се случва в училище, но пък не коства много да се опитаме да внесем празничен дух само ден след  забавленията с маски и костюми, и да покажем, че уроците за народните будители не са просто „за домашно”. Дали ще проявим творчество и ще разкажем исторически събития под формата на куклен театър, ще заведем децата на концерт и музей, или пък ще им подарим увлекателна книжка за народните будители  – това е само въпрос на избор и въображение.

Нека заедно да покажем на подрастващите, че личности като  Христо Ботев, Васил Левски, Стефан Караджа, Хаджи Димитър и Любен Каравелов (и много други, разбира се) са не просто фигури от учебника по история, а истински герои, на които си заслужава да отделим внимание през днешния първи ноември, съгласни ли сте? 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *