Дебора Харкнес – Автор на месец септември в Orange Center

Дебора Харкнес – Автор на месец септември в Orange Center

септември 27, 2021
Категория: Публикации
0 356 0
Дебора Харкнес – Автор на месец септември в Orange Center

Дебора Харкнес – Автор на месец септември в Orange Center

Есента настъпва постепенно, а с нея като че ли повече ни се иска да стоим някъде сгушени на топло, с чаша чай в ръка и книга. А не са ли най-подходящи книгите за магия и вълшебства, за приключения и могъщи сили?

Ако търсиш точно такива книги, ето го и нашето предложение:

До 30.09.21 г. можеш да вземеш поредицата „Аз, вещицата“ на Дебора Харкнес с 20% отстъпка от сайта на Orange Center!

Дебора Харкнес е родена във Филаделфия през 1965 г. и е прекарала голяма част от живота си, изучавайки история. Докторантурата си завършва в Калифорнийския университет – Дейвис, като през този период проучва историята на магията и науката в Европа между 1500 и 1700 година. След това започва да преподава история в Южнокалифорнийския университет. Междувременно работи в няколко библиотеки, откъдето се заражда и любовта ѝ към тези институции.

Естествено е, при това положение, да вложи страстта си и в романите, които пише. Те са именно свързани с история, библиотеки и… магия!

Ето и за какво става въпрос в поредицата, която стана толкова популярна в последните години, особено след излизането на едноименния сериал:

„Аз, вещицата“

„Аз, вещицата“

„Аз, вещицата“ е първата част от поредицата, издадена на български език още през 2011 г. В романа една млада жена търси древен ръкопис, необходим ѝ във връзка с научен проект, по който работи. Младата жена всъщност произлиза от видно вещерско семейство, макар и да не иска да има нищо общо с магията, поне на този етап.

С разгръщането на древния ръкопис обаче, Даяна прави откритие, заради което към библиотеката се втурват орди вещици, вампири и демони. Тя намира нещо, търсено в продължение на стотици години и сега всички искат да се доберат до него.

Откритието създава такава суматоха в свръхестествения свят, че нищо в него повече не може да остане същото, но то не бива да попада в ръцете на недоброжелатели. А Даяна е единствената, която може да развали магията на откритието.

„Нощна сянка“ и „Книгата на живота“

Във втората книга от поредицата – „Нощна сянка“, както и в третата – „Книгата на живота“, събитията се заплитат все повече и повече. Даяна и вампирът-учен Матю Клермон се връщат назад в миналото, за да разбулят отдавна потулени мистерии още от времето на Елизабет I, а след това се връщат в настоящето, за да се изправят пред нови кризи и предизвикателства, и пред някои стари врагове.

Дебора Харкнес е създала свят, изпълнен с магия и алхимия, наука и свръхестествени създания, преплетени умело в един интелигентен и сложен сюжет.

7 години, след като е публикувана „Книгата на живота“ в България, излиза и своеобразното продължение на поредицата„Преобразени от времето“.

„Преобразени от времето“

„Преобразени от времето“

Четвъртата част, „Преобразени от времето“,  ни връща назад в миналото, още по време на Американската революция, когато вампирът Матю Клермон превръща във вампир и младия лекар от Масачузетс Маркъс Макнийл.

По-късно, чак в съвремието, той се влюбва в жена, която също желае да мине по неговия път и да се превърне във вампир, но се оказва, че това е свързано със също толкова трудности, колкото е било и през 18. век.  А призраците от миналото на Маркъс заплашват да се завърнат и да ги преследват навеки.

Ако харесваш фентъзи със свръхестествени елементи, магия и наука преплетени в едно, както и доза романтика, то тогава „Аз, вещицата“ е точната поредица за теб. До 30.09.21 г. можеш да я вземеш с 20% отстъпка на orangecenter.bg.

, , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *