Държа в ръцете си книга

Държа в ръцете си книга

април 25, 2018
Категория: Публикации, Ревюта
0 2160 10
Държа в ръцете си книга

Държа в ръцете си книга

Друг свят – писатели, актьори и (по)читатели…

drug-svyat-9789546558404Държа в ръцете си книга, написана от Джейсън Сийгъл. Името ми е познато по един много приятен начин, но кой беше той? Отварям Гугъл и едва не падам. Наистина ли Маршал Ериксън от „Как се запознах с майка ви“ е станал писател? Какво по-хубаво от това може да ми се случи днес?! Нямам търпение да видя какво е написал в съавторството на Кирстен Милър. Оказва се, че „Друг свят“ (изд. Бард) не е първата му книга, но е дебютът му на български език.

И все пак, колкото и да е хубаво, това не е първата книга, свързана със сериала. Помните ли, че преди няколко години излязоха Bro Code – „Кодекс на Пича“ и The Playbook – „Наръчник на Плейбоя“ с автор Барни Стинсън (изд. Книгомания)? Книгите са споменавани и показвани в сериала многократно и издаването им в реалния живот е изцяло с развлекателна цел.

А колко ли още актьори-писатели има? Представям ви част от тях:

9789546555687Дейвид Духовни, друг наш любимец от сериалите The X Files и Californication (за лица над 16 годишна възраст). Агент Фокс Мълдър, имате право да мълчите и да прочетете книгата му „Мамка му… и крава!“ (изд. Бард) (вероятно също за лица над 16г.).

Кари Фишър, многообичаната принцеса Лея от Междузвездни войни има няколко книги, които се надяваме да бъдат издадени на български език скоро. За наше огромно съжаление, тя вече не е сред нас, но четейки думите, които е оставила след себе си, е вероятно най-добрият начин да я запомним.

И ако се върнем на родна земя след толкова звезди ще открием, че и ние имаме всестранно развити личности като Ваня Щерева, която освен че е певица и писател, всъщност започва кариерата си като театрална актриса с пиесата „Кукувицата” от Елин Рахнев.

А за финал оставям добрата новина, че издателство Колибри съвсем скоро (нямаchovek-na-ime-uve-9789542815075 конкретна дата) ще издаде сборника с разкази на Том Ханкс! Ние нямаме търпение да разберем какво има да ни каже Форест Гъмп и колко ли очарователно ще бъде! Естествено, нямаме търпение и за филма по книгата „Човек на име Уве“ (изд. Сиела), в който Ханкс ще бъде в главната роля.

Желая ви прекрасен ден и ако се вдъхновите не забравяйте, че в книжарници Orange Center и едноименния онлайн магазин имаме и книги, и филми! 🙂

АВТОР: ЖЕНИ ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *