Често допускани грешки в подготовката за училище

Често допускани грешки в подготовката за училище

август 31, 2022
Категория: Идеи
0 379 2
Често допускани грешки в подготовката за училище

Често допускани грешки в подготовката за училище

Първият учебен ден наближава, а в подготовката за училище родителите често чуват какво трябва да направят за тяхното дете. Но какви грешки трябва да бъдат избегнати?

В тази статия няма да откриеш правилната формула в самоподготовката за отличен успех в учебната година преди нейното начало. Макар че смеем да твърдим, че ако предоставим на ученика условия за продуктивно обучение, високите оценки също ще последват. Но тук сме събрали няколко препоръки за това кои грешки при пазаруването и подготовката за училище можеш да си спестиш с правилно подбраните материали и тяхното безпогрешно употребяване.

Ако искаш да гарантираш за детето си блестящ академичен старт, опитай да избягаш от капана на тези грешки.

Грешки при пазаруването за училищната раница

Продуктът, който е най-голямата инвестиция в подготовката за училище, е и този, с който могат да се допуснат най-много грешки. А и този, с който се надяваме да сбъркаме най-малко. Защото това ще ни коства не само пари и поредно пазаруване, но може да струва и удобството и правилната стойка на детето.

Съвети при избора на ученическа раница

Затова е особено важно, когато пазарувате за ученически раници, да се погрижите те да са достатъчно комфортни за детето. Тук идва и първата често срещана грешка – много родители избират да преценят удобството на раницата според себе си вместо детето.

Дори да избереш най-скъпата детска раница с ергономичен гръб, тя ще си остане точно това – детска. Моделът е проектиран спрямо структурата на тялото на малчуганите, затова и тя няма да се стори удобна на един възрастен.

Ученическа раница Busquets Sweet с две отделения

Ученическа раница Busquets Sweet с две отделения

За да избереш най-подходящата раница за твоето дете, нека то да я поноси за малко. Така ученикът сам ще прецени дали моделът пасва добре на гърба му.

Родителят може да се подсигури при покупката, като провери тежестта, височината и ширината на раницата. Тя не трябва да е по-голяма от широчината на раменете на детето, да не стига под кръста му и да не надвишава повече от 10-15% от теглото на ученика.

Грешки при организиране и носенето на раницата

Една изключително качествена и удобна раница може да бъде в пъти по-некомфортна, ако не е организирана или носена правилно.

Важно е детето да знае как да регулира презрамките на раницата, така че да достигне нивото на комфорт, което да е най-подходящо за него. Раницата трябва да стои възможно най-плътно към гърба, за да не дърпа детето назад с тежестта си.

По същата причина е и важно всеки път учебниците да се подреждат според размерите им. Най-обемните и тежки четива трябва да са разположени най-близко до гърба на детето. Препоръчително е пък кутията за храна да има собствено отделение. А ако детето използва електроника като таблет, четец или лаптоп, то трябва да бъде предвиден и още един самостоятелен джоб.

Раница Pepe Jeans Court с две отделения

Раница Pepe Jeans Court с две отделения

Колкото до правилното носене на раницата – най-лесният начин да се подсигуриш, че на детето ще е комфортно е да го научиш да нарамва раницата, като първо я поставя върху маса или бюро. След това, ако има възможност, да закопчава раницата и на гърдите, за да се разпределя по-правилно тежестта.

Използвай времето преди началото на учебната година, за да научиш малчугана на всички тези полезни подробности.

Грешки при пазаруване по списък за училище

Списъците за покупки, които учителите предоставят, могат да бъдат изключително полезен ориентир при пазаруването. Но същевременно те са само ориентировъчни наръчници за родителите в подготовката за училище. Работата на родителя е да открои какви да бъдат конкретните продукти, които да закупи на базата на препоръките на учителите, така че да подбере най-подходящото за своето дете.

Например във всеки списък за училище ще откриеш острилка, ножичка и химикалки. Но ако ученикът използва лявата си ръка, за да пише, чертае и борави с всички дребни принадлежности, повечето традиционни продукти няма да му свършат толкова добра работа. Затова на помощ идват артикулите разработени, специално за левичари.

В същото време тези списъци често пропускат изключително полезни, макар и не строго задължителни продукти. Такива са помагалата за самоподготовка, които позволяват на детето да усвоява материала по-добре, като се среща с уроците по нови и често по-увлекателни начини в сравнение с тези в учебниците.

Математика за майнкрафтъри: 11-12 години

Математика за майнкрафтъри: 11-12 години

Често срещани пропуски в покупките

А понеже почти винаги нещо остава забравено при голямото пазаруване, помислете предварително за тези продукти, които често се пропускат при подготовката за училище:

  • Папки и класьори – за всички контролни, принтирани на листа уроци, картини и други листове, които иначе лесно биха се загубили.
  • Цветни химикали – често в рамките на часовете учителите изискват от децата да пишат с повече от един цвят химикал.
  • Подложка и престилка за рисуване – макар и тези продукти да изглеждат като незадължителни, ще се радваш, че си ги закупил, когато работното бюро и дрешките запазват за продължително време чистотата си.
  • Портмоне – позволи на детето да съхранява безопасно парите си и да се учи на отговорност с портмоне.
  • Достатъчно голям несесер – често родителите трябва да пазаруват повторно, защото не са предвидили достатъчно голямо пространство за съхранение на всички дребни, но важни пишещи и чертожни инструменти.
  • Кутия за храна – спести пари, като инвестираш в кутия, която да запазва свежестта на храната на детето. С нея ще можеш лесно да подготвиш за ученика здравословен обяд.

Вече разбра какви грешки не трябва да допускаш, както и какво не трябва да пропускаш при подготовката за училище. Но ако все още не се чувстваш достатъчно подготвен за голямото пазаруване, ТУК ще намериш още ценни съвети.

След това те очакваме в категорията с продукти за училище на Orange center. Там ще откриеш всичко нужно и още редица ученически принадлежности, които ще бъдат от полза на ученика, но такива, за които вероятно дори не би се досетил иначе.

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *