Честит Ден на любителите на книгите!

Честит Ден на любителите на книгите!

август 9, 2022
Категория: Публикации
0 397 1
Честит Ден на любителите на книгите!

Честит Ден на любителите на книгите!

Ако ти трябва повод за щастие днес (или за усамотение с любима книга), бързаме да споделим, че имаш повече от перфектна причина – на 9 август отбелязваме Деня на любителите на книгите.

Този страхотен повод да изберем нова книга дължим на читателите в САЩ, където за първи път започва да се отбелязва празникът. Въпреки това не е известно чия е била идеята, както и какъв е бил първоначалният повод за създаването му. Но целта е ясна и непроменена през годините – да се насочи вниманието на хората към книгите и да се стимулира любовта към четенето.

Днес празникът може да се отбелязва от хора от цял свят. За да го отбележиш и ти, нямаш нужда от много – само от добра книга. Препоръчва се именно на този ден да дадеш почивка на телефоните, телевизорите и компютрите и вместо това да се насочиш към четивата.

А ако имаш нужда от вдъхновение коя да е следващата книга, която да прочетеш, ние сме насреща. Почерпи идеи сред някои от най-новите заглавия в Orange:

Бриджъртън, книга 5: На сър Филип, с любов, Джулия Куин

Бриджъртън, книга 5: На сър Филип, с любов

Дойде време и Елоиз Бриджъртън да изживее своята любовна история – точно навреме, защото според стандартите на обществото тя вече е стара мома. Именно затова и сър Филип смята, че тя ще се съгласи на предложението му за брак дори преди запознанството им.

За верните почитатели на поредицата на Джулия Куин вероятно няма да е изненада, че Елоиз не би оставила съдбата ѝ да стои в ръцете на някой непознат мъж толкова лесно. Вместо директно да откаже на предложението обаче тя решава да посети своя ухажор – защото писмото не напуска мислите ѝ, а и защото се надява да открие мъжа, когото дълго е чакала.

Но нито един от двамата не е имал правилната представа за това, което ги очаква при първата им среща. Елоиз е много по-красива и с много по-силен характер, отколкото сър Филип е предполагал. А той пък е пълна противоположност на мъжа, който младата Бриджъртън си е представяла за свой съпруг. Но усмивката му има способността да накара всичко останало да изгуби значение.

Есекският змей, Сара Пери

Есекският змей, Сара Пери

В края на ХIХ век в едно уютно селце в графство Есекс върлува слухът за митичен змей, който се е заселил в блатата и се храни с човешка плът.

Кора Сийборн, запалена естествоизпитателка и привърженица на научните знания, не вярва в легендите. Убедена е, че змеят е само непознат за науката вид влечуго и тя е решена да разбули тайната.

Викарият Уил Рансъм пък смята, че митът за змея може само да застраши вярата на хората. Така двамата, подбудени от различни причини, се устремяват на пътешествие, за да разкрият тайната на чудовището. А загадката се оказва по-голяма от очакваното.

Прочети книгата, спечелила редица престижни награди и вдъхновила един от последните драма сериали, който завладя зрителите на Apple TV+.

Убийствен влак, Котаро Исака

Убийствен влак, Котаро Исака

Още една книга, която последните кино и телевизионни проекти ще те вдъхновят да прочетеш. Все още не е минало много време от премиерата на филма, създаден по романа „Убийствен влак“, така че имаш възможност да прочетеш книгата, преди да се насочиш към киносалона, за да гледаш Брад Пит в главната роля.

Историята ни разказва за един по-различен вариант на сюжета от „Убийство в Ориент Експрес“. Този път убийците са няколко, а никой няма гаранцията, че не би се превърнал в следващата жертва.

Разбери какво се случва, когато в един влак едновременно пътуват няколко настоящи и бивши наемни убийци, психопат, син на мафиотски бос и още няколко души със свои особени задачи и цели. Кой от тях ще успее да слезе жив от влака на убийците?

Наръчник на хотел Валхала към Деветте свята, Рик Риърдън

Наръчник на хотел Валхала към Деветте свята, Рик Риърдън

Почитателите на Рик Риърдън не бива да пропускат тази книга. Тя е абсолютно задължителен указател на боговете и богините, митичните същества и фантастичните животни от Деветте свята – предоставян единствено на смелите воини на Один, успели да достигнат до хотел „Валхала“.

Ако си готов да попаднеш сред тях, ще научиш всичко, което ти е нужно, за да се подготвиш за Рагнарок. Между кориците на книгата ще срещнеш всички важни фигури в норвежката митологияприлежно описани от Хелги, след като му омръзна да отговаря на всички еднакви въпроси на посетителите на хотела. Приятен престой!

Мрачен Олимп, книга 2: Електриков идол, Кейти Робърт

Мрачен Олимп, книга 2: Електриков идол, Кейти Робърт

„Електриков идол“ представя историята за любовта на Ерос и Психея такава, каквато вероятно никога не си очаквал да прочетеш.

Не всичко в историята обаче е различно – и тук, както и в познатите митове, когато някой предизвика ревността на Афродита, той трябва да плати висока цена. Но Психея никога не би могла да предполага, че цената ще бъде толкова висока – собственото ѝ сърце на поднос.

Задачата да я убие получава красивият ѝ син, Ерос. Той никога не се е страхувал да пролива кръв… докато не среща Психея. Чувствата, които тя предизвиква у него, му оставят само един избор – той трябва да я спаси. А единственият начин Психея да бъде пощадена е тя да се омъжи за Ерос.

Паломар, Итало Калвино

Паломар, Итало Калвино

Няма по-добър ден да се потопиш в последния роман на Итало Калвино, авторът познат като един от най-големите италиански писатели на XX век.

Това негово последно произведение силно се различава от останалите му. Въпреки краткия си формат книгата си поставя за цел да отговори на някои от най-трудните въпроси, вълнували човечеството. Кои сме ние? Какво съзираме с просто око и до какви прозрения можем да стигнем през увеличителното стъкло на италианския мъдрец? След прочитането на тази вълшебна притча трудно ще останеш същия, който си бил преди. А ще искаш да предприемеш тази промяна.

Ако ти трябват още нови и свежи идеи за книжни приключения, можеш да ги откриеш ТУК. А ако вече си открил следващото четиво, остава да направим само едно – да ти пожелаем приятно четене и честит Ден на любителите на книгите!

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *