„Чаената роза“ на Дженифър Донъли вече и на българския пазар

ноември 12, 2015
Категория: Публикации, Ревюта
0 3291 7
„Чаената роза“ на Дженифър Донъли вече и на българския пазар

„Чаената роза“ на Дженифър Донъли вече и на българския пазар

До неотдавна Дженифър Донъли не беше познато име на българския книжен пазар. В рамките на две години обаче това се промени. В книжарниците до момента можеха да бъдат намерени двете части от „Сага за вода и огън“, „Северно сияние“ и „Революция“, а от днес и „Чаената роза“.

„Чаената роза“ е дебютният роман на Донъли. За разлика от останалите й книги, той не е юношенски. Без да изпадам в крайни преценки, базирани на пол, твърдо заявявам, че това е женска книга (в случай, че това не става ясно от корицата). Ако очаквате подробна любовна история с класически елементи (доверие, загуба на доверие, страст, изневяра, разочарование, саможертви), не се безпокойте, ще я намерите. Но освен нея ще получите и пътуване във времето.^9F02D9DBF6DC33E7C73A0AA67A1E1B0D9DB24E57A3678DD18C^pimgpsh_fullsize_distr

Ще се върнете два века назад и ще заживеете в Източен Лондон. Иначе казано – ще сте заобиколени от проститутки, убийци, изнудвачи и изпаднали типове. И в цялата кал на най-низката прослойка на английското общество, живее една млада дама, която все още не е очукана от тежките камъни на мизерията и нещастието. Нейното име е Фиона и за разлика от принцесата в „Шрек“ не е зелена и с наднормено тегло.

 

 

 

„Уханието на индийски чай – наситено, свежо, малцово – беше опияняващо. Прииждаше от шастетажния хангар на Оливърс Уорф, намиращ се на северния бряг на Темза и се носеше из въздуха над Старите стълби, каменни стъпала, водещи от завоя на павираната главна улица на Уопинг към брега на реката. Ароматът на чай беше по-силен от всички други изпарения, витаещи над доковете.“

 

Фиона работи във фабрика за чай и е щастливо обвързана с дългогодишния си любим. Дотук добре, но, естествено, не.

Животът я завърта по такъв начин, че в крайна сметка остава без семейство, без мъж, без работа и с един куфар в ръка на път за Америка. Там приключенията продължават, защото едно зло никога не идва само, а какъв по-добър начин една героиня да докаже смелостта и предприемчивостта си от това да бъде изправена пред мощни житейски препятствия? И да бъде завъртяна в лавината от любовни копнежи.

„Боже! С колко жени, които не обичаше, беше спал. Сега се беше влюбил – при това до полуда, – а тя не искаше да спи с него. Не и след начина, по който се държа.“

 

Дотук с уточненията ми какво се случва. ^52A6596EB2D27833ACC39425C2BA287AB6750EA905B73EEBBF^pimgpsh_fullsize_distr

Сега ще ви обясня как се случва това.

Случва се интересно и плавно. Романът е дълъг, но няма да ви натежи. Тотално лишен от претенции и високопарност, „Чаената роза“ ще ви разкрие магията около създаването на чая. Как и защо са започнали да се използват чаените пакетчета и какво се е случвало преди това. И понеже едно е да говорим и четем за чай, а друго е да го пием, сме ви приготвили изненада.

 

При поръчка на „Чаената роза“ от онлайн магазина на Ориндж получавате подарък кутия с чай.

Пожелаваме ви приятно четене!

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *