„АСАМТОЙ” ИЛИ „МАЛКИЯТ ПРИНЦ В РАЗКАЗИ”

„АСАМТОЙ” ИЛИ „МАЛКИЯТ ПРИНЦ В РАЗКАЗИ”

юли 2, 2014
Категория: Ревюта
2 2380 21
„АСАМТОЙ” ИЛИ „МАЛКИЯТ ПРИНЦ В РАЗКАЗИ”

„АСАМТОЙ” ИЛИ „МАЛКИЯТ ПРИНЦ В РАЗКАЗИ”

Първо – той е побъркан. Второ – вие също трябва да сте малко чалнати. Трето – той е Етгар Керет, от израелски произход е и е един от най-добрите съвременни писатели на кратки разкази.

Малко са хората, които ще останат безразлични към тази книга. Вътре е като в дядовата ръкавичка – има от всичко по-малко и за всеки. Меланхолични, трогателни, шантави и сърцераздирателни, такива са разказите на Керет. Но и нещо повече – те са въображение.

Защо „Малкият Принц”? Ами много просто. На пръв поглед разказите са нищо особено, но са поучителни и наивни, също като принца. Излезте от вкъщи, разходете се до книжарницата и си купете „Асамтой“. Отидете в парка и се потопете в големия свят на малките разкази: веселяшкият „Шишко”, „Мисъл във формата на разказ”, който показва какво е да си различен, „Искрящи Очи” – искрен до болка. Това е малка част от цветната палитра в книгата… а другата оставям на вас.

Здравейте! Всичко е започнало в далечната 1988 година, някъде в Слънчевата система. След като съм се пръкнал на бял/черен свят, докато се усетят родителите ми, вместо „Мама” първата ми дума е била „Книга”. Обичам да ям. Започнах да прекалявам преди 2-3г. Наблягам на меки корици, но и твърдите не ги връщам. Принципно съм гастроном и чакат доста на опашката, затова гледам да са средно около 300-400стр. Вкусът ми е различен и се старая да не се ограничавам. Занапред ще ви показвам неща от съвременната кухня.

Вижте другите ми публикации

2 коментара

 1. Velvet
  Отговори

  Потресаващо банален и провинциален отзив за книги. С две думи – нищо не се каза! Познавам Милена (преводачката), запознах се и с Керет и се надявам всичко тук е своего рода шега? Нали?

 2. Разколников
  Отговори

  Към Velvet: коментарът ти е потрес, нищо не казваш за книгата. Никой не го интересува, че познаваш Милена (преводачката). Хубаво е да пишеш коментар за книгата, а не да коментираш коментари.
  А иначе Керет е чудесен, достатъчно луд с разказите си в книгата „Асамтой“ (особено „Шишко“), за да предизвика интерес. Книга за хора с чувство за хумор. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *