Ако гледаш анимето, прочети мангата: Vinland Saga и My Hero Academia

Ако гледаш анимето, прочети мангата: Vinland Saga и My Hero Academia

февруари 23, 2023
Категория: Манга, Публикации
0 333 0
Ако гледаш анимето, прочети мангата: Vinland Saga и My Hero Academia

Ако гледаш анимето, прочети мангата: Vinland Saga и My Hero Academia

През 2023 година много от любимите ни анимета получават продължение. Други вълнуващи заглавия пък тепърва започват да завладяват зрителите. Но във всеки един случай зад тези анимета стои манга, която чака да бъде прочетена.

Днес се спираме на две от манга поредиците, които си струва да прочетеш, ако ще следиш най-популярните анимета тази година – Vinland Saga и My Hero Academia.

Vinland Saga

Впусни се в приключение с викинги и се пренеси в 11 век. Създадената отМакото Юкимура историческа манга е подходяща както за тези, които искат да се докоснат до едно непознато късче от историята, така и за тези, които отдавна са обикнали легендите за викингите.

Виж още: Да надникнем в историята на мангата

Vinland Saga представя една по-различна и по-мрачна част от живота на викингите, познати на историята предимно като ненадминати борци.

Главен герой е Торфин, син на Торс – викинг, който безстрашно се борил дълги години, преди да започне мирен живот със семейството си в Гренландия. След трагичната, но геройска смърт на баща си, едва шестгодишният Торфин, е решен да получи отмъщение и да отнеме живота на убиеца на баща си. Но преди това той трябва да се превърне в поне наполовина толкова силен викинг колкото баща си. А за да направи това, пътят му ще бъде особено дълъг и труден.

Vinland Saga, Vol. 7

Vinland Saga, Vol. 7

Мангата получи своята аниме адаптация през 2019 година и веднага спечели вниманието на зрителите. Дотолкова, че получи осем номинации за аниме на годината.

В момента се излъчват новите епизоди от втори сезон, които се радват на не по-малко интерес. Ако ти също попадаш сред тези, които с нетърпение очакват всяка седмица да гледат нов епизод, значи си струва да дадеш шанс на мангата.

My Hero Academia

Boku no Hero Academia или както е още по-познато, My Hero Academia, не е заглавие, с което очакваме да те изненадаме. Мангата е привлякла вниманието на читателите от 2014 година насам, но актуалността ѝ не спада до днес.

Виж още: Манга, плакати и мърч – какво да подариш на отаку?

Анимето пък вече няколко години подред се нарежда сред най-популярните. А след разкритията от шести сезон очакваме, че вълнението на феновете само ще нараства.

My Hero Academia, Vol. 24

My Hero Academia, Vol. 24

Ако все пак историята от мангата е непозната за теб, бързаме да те въведем. В My Hero Academia попадаш в свят, в който 80% от хората са надарени със специални способности, наречени Quirks. В един такъв свят мечтата на Изуку Мидория, често наричан само Деку, не е рядко срещана – като много други деца той иска да се превърне в професионален супергерой. Но все пак това е невъзможно за него, защото докторите са категорични – той е роден без специални способности.

Дори лишен от възможност да осъществи мечтата си, той не се колебае да рискува живота си, за да помогне на другите. Храбростта му привлича вниманието на идола на Мидория, най-силния супергерой One For All. С много тренировки и една добре пазена тайна Деку успява да последва стъпките на своя идол. Но това е само началото на историята му.

Виж още: Кои бяха най-големите манга поредици за 2022 година?

Това са само две от многото вълнуващи заглавия, за които отакутата са развълнувани тази година, а за другите ще пишем скоро. Така че следи блога на книжарница Orange за още препоръки. А дотогава манга светът те очаква.

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *