7 причини да се потопите в магията на илюстрованото издание на „Хари Потър“

7 причини да се потопите в магията на илюстрованото издание на „Хари Потър“

октомври 20, 2015
Категория: Публикации, Ревюта
0 2703 8
7 причини да се потопите в магията на илюстрованото издание на „Хари Потър“

7 причини да се потопите в магията на илюстрованото издание на „Хари Потър“

Илюстрованото издание на „Хари Потър и философския камък“ е на българския пазар от 13-и октомври. Магията му обаче започна да се разпространява из света на мъгълите много преди това. Спорадично из интернет се появяваха малка част от илюстрациите на Джим Кей, колкото да погъделичкат читателското любопитство още повече. Предварителните поръчки на книгата се умножаваха с всеки изминал час, а въпросът „Дали наистина изданието ще е толкова хубаво?“ минаваше през главата на всички.

IMAG6003_1 (1)

Е, книгата е вече в ръцете ни и отговорът е ясен. Тя е точно толкова магическа, колкото си я представяхме. Дори малко повече.

Въпросите обаче продължават – защо ми е илюстровано издание? Същият ли е текстът като в обикновеното издание? И много, много други…

IMG_1268Истината е, че „Хари Потър“ отдавна излезе извън скромната си книжна кожа. Той се превърна във филми, във фен-фикшъни, в костюми за cosplay. Роулинг създаде и две книги („Фантастични животни и къде да ги намерим“ и „Куидичът през вековете“), които са свързани със света на малкия магьосник. Днес той вече е жива класика, герой, който привлича и малки и големи. 

 

А защо да прочетете илюстрованото издание, ако вече сте чели първата част от поредицата? Или защо да го предпочетете ако това е първата ви среща с Хари Потър?

(каквото и да изберете, винаги ще е правилно)

 

 

 

  1. Защото илюстрованото издание на „Хари Потър и философския камък“ е направено с много въображение, талант и професионализъм. Илюстрациите са 110, кориците са твърди. Целият роман е превърнат в произведение на изкуството и дори да няма илюстрация на всяка страница, почти на всяка страница има нещо магическо.  
    Jim Kay / Bloomsbury Publishing / Via mediaroom.scholastic.com

    Jim Kay / Bloomsbury Publishing /  mediaroom.scholastic.com

  2. Защото ще видите света на Потър през очите на Роулинг и през четката на Джим Кей. Не искате ли да разберете как тя си представя Хагрид и къщата му?

 

3.  Защото ще се почувствате отново дете (освен ако в момента не сте такова) и ще четете голяма, красива книга с дълга и заплетена приказка.

 

4. Защото не бива да подценявате колекционерските пориви. Искате да събере всички 7 части, нали?

Jim Kay / Bloomsbury Publishing / mediaroom.scholastic.com

Jim Kay / Bloomsbury Publishing / mediaroom.scholastic.com

5. Защото Хари Потър ви липсва и искате да го срещнете отново.

 

6. Защото ще четете книгата сякаш я четете за пръв път. Магията е преродена и непозната.

Ще ви отведе на места, които си мислите, че познавате, но това ще се окаже не съвсем вярно. Ще се срещнете с герои, които си мислите, че познавате. Но това ще се окаже не съвсем така.

 

 

 

IMAG6021

IMAG6006_1

 

IMAG6009_1

IMG_1266

 

И 7-та, нашата най-лична причина, е под формата на цитат:

 

„След цялото това време?

                                                     …Винаги.“

, ,

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *