6 интересни детски енциклопедии за забавен уикенд

6 интересни детски енциклопедии за забавен уикенд

октомври 2, 2015
Категория: Забавно, Идеи, Публикации, Ревюта
0 4423 10
6 интересни детски енциклопедии за забавен уикенд

6 интересни детски енциклопедии за забавен уикенд

Детето ви е любопитно? Задава много въпроси? Иска да разбере колко кости има в човешкото тяло? Колко вода има на планетата Земя? А на Марс?

Допускаме, че невинаги имате готовността да се справите с отговорите. Ние също, но затова прибягване до най-добрия ни приятел – книгите. От няколко години на пазара се появяват все по-разнообразни, интерактивни и забавни издания. Благодарение на по-нестандартния подход на поднасяне на информацията (и не само на това, разбира се), голяма част от децата не пренебрегват енциклопедиите за сметка на таблета или лаптопа. Издателите и авторите ценят това и правят всичко възможно да задържат интереса им. Това важи не само за визуалното оформление. Езикът и начинът, по който е представен текста, също се променят. Енциклопедиите използват думи от ежедневния език, за да обяснят досаден на пръв поглед термин. Вместо да ви убеждаваме в предимствата на енциклопедиите, ви предлагаме няколко нови издания,които намираме за особено сполучливи.

6 интересни детски енциклопедии за забавен уикенд

 

„Не 5171_22може да бъде!“ 

Енциклопедията е разделена на 4 части – „Извън пределите на този свят“ (свързана с планети, галактити и космос), „Изумителната Земя“ (континенти, върхове, водни басейни, природни бедствия…), „Човекът и други форми на живот“ и „Инженерни постижения“. Подходяща е за любознателни деца на всякаква възраст, но нека сме честни – малко деца под 5-годишна възраст биха я разбрали.

Всеки 2 страници са предзначени за различен факт и явление. С помощта на ясни графики, симпатични таблици и схеми са представени чудати, но абсолютно верни факти. Енциклопедията може да бъде четена произволно и избирателно – отваряте някъде на случаен принцип и сте по-богати с една любопитна подробност за света около себе си.

Книгата не е 3D и не е оформена нестандартно на пръв поглдед. Но предимствата й са в чудесно написания текст и добре подбраните теми.

 

3800083817055„Знаете ли, че…?“

Любимите ни енциклопедии с прозорчета! Картинка с капаче, придружена с информацията, че най-бързото животно е гепардът със скорост 110 км в час. А под капачето ще научите кое е най-бързото морско животно. Така страница по страница енциклопедията ще ви разведе из животинския свят, из научна лаборатория, из света на развлеченията, изкуството…

Знаете ли, че най-голямото златно кюлче в света тежи 250 кг и е оценено на повече от 14 милиона долара? Накрая може да проверите знанията на детето си, а и вашите, в малка тестова игра.

 

 

„Човешкото тяло в 30 секунди“ и „Изобретенията в 30 секунди“B

 Нямате време за губене, детето ви също. То не иска дълги обяснения, иска да знае и да бъде интересно. Поредицата „В 30 секунди“ обяснява за по-малко от минута важни неща от света на изобретенията или за човешкото тяло. И двете книги са под формата на малки справочници.

 

3800083813811„Чудният свят на физиката

С помощта на забавни и нестандартни триизмерни изображения детето ви ще научи неща за физиката, които може би е пропуснало в часовете или за които тепърва му предстои да чуе. И в двата случая важното е, че с тази книга то искрено ще се забавлява.

Защо железният кораб не потъва и как самолетите се задържат във въздуха? Какво представлява електричеството? Как пръскат водните пистолети?

Енциклопедията предлага и идеи за безопасни опити в домашни условия. Опитайте ги!

 

„Планетата Земя“ 3800083815167

Сглобете свой въртящ се глобус и потегляйте на пътешествие из нашия удивителен свят! Ще разберете как е възникнала Земята и какво има във вътрешността й, как са се образували планините и как се оформя обликът на земната повърхност, какво поражда бурите и ураганите, вулканите и земетресенията, ще научите още много интересни неща за нашата планета

 

Това са  6 от нашите любими енциклопедии. Вие ще ни препоръчате ли други?

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *