5 от най-продаваните комикси на всички времена

5 от най-продаваните комикси на всички времена

февруари 26, 2021
Категория: Знаете ли, че..., Публикации
0 30244 1
5 от най-продаваните комикси на всички времена

5 от най-продаваните комикси на всички времена

Без значение дали си фен на комиксите или не, няма как да не си попадал на историите за Супермен, Батман или поне Доналд Дък. В продължение на десетки години комикс индустрията се развива все повече и повече и от страниците преминава на големия екран.

Факт е, че филмите, базирани на комикси, чупят рекорди в бокс офисите, но и хартиените им първоизточници не са за пренебрегване. Някои западни комикси имат продадени над 1 милиард копия. Кои? Продължи да четеш, за да разбереш.

Мики Маус

Вероятно не е нужно да разказваме на някого кои са героите, които стоят зад „Мики Маус” – комиксът разказва увлекателни истории за деца с добре познатите на всички ни герои на „Дисни”.

Мики Маус комикс

Комиксът излиза през 1951 година и от него са продадени над 1 милиард копия. Един от най-емблематичните комикси на всички времена дава началото на един несравним франчайз, който напълно революционизира както света на комиксите, така и света на приказките, филмите и анимационните поредици.

Беано

Беано излиза през 1938 година, а продадените копия са 1 милиард. Беано е най-дълго издаваният британски комикс с главен герой Денис Белята.

Комиксът е познат и остро критикуван заради някои от негативните послания, които изпраща на читателите си – героизиране на неморални действия като обири и тормоз например. Въпреки това броят на продажбите говори, че историята се е радвала на огромен читателски интерес.

Супермен

Комиксът се появява през далечната 1938-а година, а продадените копия са над 600 милиона. Той е първият герой от комикс, който получава своя собствена история, като до момента това не е била често срещана практика.Успехът е моментален и героят оживява в редица вестници, видеоигри и телевизионни и кино адаптации.

Superman: Birthright (The Deluxe Edition)

Обичаният от поколения свят на DC днес съществува в този вид именно благодарение на този комикс.

Батман

Култовият Батман се появява през 1939 година и от него се продават около 460 милиона копия. Той е създаден само година след Супермен и подобно на предшественика си Батман се радва на моментален успех, който води до пренасянето на героя в редица игрални и анимационни филми, видеоигри и играчки.

I Am Batman, Vol. 1

До днес продължава дебатът кой от двата супергероя е по-силен и предпочитан от почитателите – Супермен или Батман. Включи се в дискусията и ти в коментарите.

Спайдър-мен

Наполовина човек, наполовина паяк, Спайдър-мен дебютира първо през 1963 година, а продажбите от него наброяват 360 милиона копия.

Spider-Man by John Byrne Omnibus

Спайдър-мен е един от най-популярните и комерсиални супергерои. Превръща се във всеобщ любимец на читателите, защото на първо място той е момче като всички останали и децата могат да се припознаят в него въпреки всичко друго, което го прави необичаен. Както Стан Лий казва веднъж за своя герой – под маската му може да бъде всеки и именно това означава, че всеки може да се види в него.

Сега години наред по-късно той продължава да живее в сърцата на комикс феновете (и не само на тях) чрез множество книги, филми и мърч продукти.

Виж още: Да надникнем в историята на мангата

Honorable Mentions

Разбира се, това е само малка част от списъка с поредици, които днес са спечелили любовта на читателите. Множество поредици продължават да трупат почитатели и да поставят рекорди. Част от тях са:

  • X-men;
  • Fantastic Four;
  • Star Wars;
  • Justice League;
  • Spawn;
  • The Boys;
  • Lucky Luke;
  • The Witcher;
  • Thor;
  • Wonder Woman и други.

Любимият ти комикс попада ли сред изброените? Сподели ни в коментар.

Независимо какъв е тиражът на комикса, който най-силно желаеш в своята колекция, шансовете са големи да го откриеш с до 40% онлайн отстъпка по време на годишното намаление на комикси в Orange. То продължава само до 19 февруари, затова побързай да се възползваш.

И както един велик създател на комиксите би казал – Excelsior!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *