5-те най-продавани комикси за всички времена

5-те най-продавани комикси за всички времена

февруари 26, 2021
Категория: Публикации
0 367 0
5-те най-продавани комикси за всички времена

5-те най-продавани комикси за всички времена

Без значение дали си фен на комиксите, или не, няма как да не си попадал на историите за Супермен, Батман или Доналд Дък. В продължение на години комикс индустрията се развива все повече и повече и от страниците преминава на големия екран. Факт е, че филмите, базирани на комикси, чупят рекорди в бокс офисите, но и хартиените им първоизточници не са за пренебрегване. Някои комикси имат продадени над 1 милиард копия. Кои? Продължи да четеш.
Мики Маус

Комиксът излиза през 1951 година и от него са продадени над 1 милиард копия. Може би един от най-емблематичните комикси на всички времена, „Мики Маус” разказва историите на всички добре познати герои на „Дисни”.

Беано

Беано излиза през 1938 година, а продадените копия са 1 милиард. Беано е най-дълго издаваният британски комикс с главен герой Денис белята. Комиксът е познат и остро критикуван, заради лошите послания, които изпраща на читателите си – героизиране на неморални действия като обири и тормоз например. Въпреки това, броят на продажбите говори, че историята се е радвала на огромен читателски интерес.

Супермен

Комиксът се появява през далечната 1938-ма година, а продадените копия са над 600 милиона. Обичаният от поколения Супермен се ражда именно от този комикс. Успехът е моментален и героят оживява в редица вестници, видео игри и телевизионни и кино адаптации. Не бихме могли да отречем, че това е един от най-добрите комикси за всички времена.

Батман

Култовият Батман се появява през 1939 и от него се продават около 460 милиона копия. Батман, вторият най-добър супергерой с наметало, е създаден само година след Супермен. Подобно на предшественика си, Батман се радва на моментален успех, който води до пренасянето на героя в редица игрални и анимационни филми, видео игри и играчки.

Спайдърмен

Човекът-паяк е издаден през 1963 година, а продажбите от него наброяват 360 милиона копия. Спайдърмен е един от най-популярните и комерсиални супергерои. Години наред живее в сърцата на най-верните комикс фенове (и не само на тях) чрез множество книги, филми и колекционерски фигурки.

Можеш ли да повярваш, че от някои комикси са продадени милиарди копия? На нас също ни беше трудно. 😊 Ще се радваме да ни споделиш в коментар кой е твоят любим комис и защо. 

До 28.02.2021 г. те очакват комикси с до 40% отстъпка ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *