5 препоръки за български настолни игри

5 препоръки за български настолни игри

април 30, 2022
Категория: Нашите предложения, Публикации
0 228 0
5 препоръки за български настолни игри

5 препоръки за български настолни игри

Търсиш идеи за интересни занимания през почивните дни? Искаш да въведеш образователен фактор в играта с децата, за да е по-забавно ученето? Или просто искаш да си гарантираш, че във всеки момент, когато посрещаш гости, имате какво да правите вкъщи? За тези и много други поводи ти даваме следните предложения за настолни игри.

В нашия списък с препоръки ще намериш както образователни игри, които подпомагат развитието на децата, така и такива, които да послужат за разчупване на леда в компанията. Разработени са от български създатели, за да са още по-близко до децата и техните родители. Подходящи са за всички възрасти, затова и сред тях можеш да намериш вдъхновение за следващия подарък на любим човек.

Otimo

Настолни игри Otimo

Разноцветна и увлекателна мемори игра, която заслужава да бъде част от деня за игри на твоето семейство. Otimo запознава децата с важни личности от историята по интересен и забавен начин. Водещата идея обаче е развиването на паметта на малчуганите.

Играта с Otimo може да се модифицира и променя според възрастта на участниците и твоите предпочитания за нивото на трудност, за да бъде винаги различно преживяването.

В играта могат да се включат до шестима играчи от всякаква възраст. Картите се нареждат с лицето надолу и участващите се редуват да търсят чифтове еднакви карти, докато всички картинки не бъдат разкрити. Откривайки двойките, се срещаш с редица изобретатели, физици, математици и естествоизпитатели. А в съпътстващата книжка ще научиш интересна информация за тях и безброй полезни факти от историята, които превръщат ученето в истинско удоволствие.

Replantica

Replantica настолна игра

Настолната игра, която е вдъхновена от природата и забавна за цялото семейство – Replanticа. Тя отвежда всички участници на мисия да възстановят изчезналата гора. Подбери най-добрата стратегия и използвай умни ходове, съчетани с доза късмет, за да откриеш най-бързия начин да спечелиш.

Разработена от образователни психолози, играта цели да изгради естествена връзка на децата с природата, учейки ги да пазят околната среда и да се грижат за нея. Затова и за направата ѝ са използвани висококачествени и 100% естествени материали. Част от приходите от продажбите на играта пък се използват за засаждането на дървета в България.

Железници

Настолна игра "Железници"


Да отпътуваме на пътешествие назад във времето с „Железници“. Играта ни пренася в годините на следосвобожденска България и превръща участниците в строителни предприемачи. Играчите имат важната задача да върнат просперитета на държавата чрез построяването на железници по европейски образец. В играта могат да се включат между 2 и 5 души, а победителят е този с най-добрата стратегия.

„Железници“ ни позволява да се учим по различен и забавен начин – след една игра познанията на участващите за историята на България лесно ще пораснат.

Kitty talks: Legendary Edition

Kitty Talks игра с карти

Играта с карти, която вече много хора познават, този път – Legendary edition. Тя е подходяща за всяка ситуация, като единственото условие е играчите да бъдат искрени и смели в отговорите си. Покани всичките си приятели и близки, защото в тази игра могат да се включат до 97 участници.

С това издание на Kitty talks компанията ще отговаря на десетки нови въпроси, които ще сближат всички повече отвсякога. „Спомени“, „Представи си, че…“ и „Въпроси за бъдещето” – с категории като тези темите за разговор няма да имат край.

Криминист: Случай „Елена Бакалска“

Настолна игра Криминист: Случай "Елена Бакалска"

Покани близките си, почитатели на криминалния жанр и мистериите – имате задачата заедно да разобличите убийство. Играта ти позволява да влезеш в ролята на детектив с уликите, които ще откриеш в папката на случая „Елена Бакалска“. Тя е младо момиче, дъщеря на влиятелния Божидар Бакалски. Намерена е убита след изчезването ѝ на новогодишната нощ, а смъртта ѝ се превръща в най-голямата мистерия на 2020 година.

Разкрий убиеца ѝ с помощта на ръчно изработените улики, които повишават автентичността на преживяването. Впусни се в него с помощта на до петима свои приятели.

Само с една от тях или с няколко игри – гарантирано ще съумееш да пребориш скуката във всеки сценарий от деня. Коя ще изиграеш първо?

Напомняме ти, че до 2 май в Orange се провеждат Дни на настолните игри и можеш да се възползваш от 20% намаление с промокод GAME20 при онлайн поръчки. Пазарувай ТУК.

Отскоро в екипа на Orange, отскоро завършила специалност „Връзки с обществеността“ в СУ „Св. Климент Охридски“, отскоро напуснала сферата на журналистиката, но отдавна влюбена в книгите. От малка съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange center всеки ден имам възможност да се докосна до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *