5 любими книги със здравословни рецепти

5 любими книги със здравословни рецепти

март 15, 2016
Категория: Публикации
0 6432 0
5 любими книги със здравословни рецепти

5 любими книги със здравословни рецепти

Днес ще ви представим 5 любими книги със здравословни рецепти, които ще ви докажат, че полезното и вкусното могат да бъдат съчетани успешно.

Всички знаем колко важно е да се храним здравословно, но и на всеки от нас е минавала мисълта, че това е времеемко, сложно за изпълнение и дори скъпо удоволствие. Е, от опит ще ви кажем, че това са просто оправдания, тъй като в днешно време на пазара се предлагат невероятни книги за бързи и лесни рецепти, които ще се погрижат за вашето здравословно и балансирано меню.

15-minuti-jamie-oliver

Нека започнем с обичания и добре познат на всички ни Джейми Оливър. Любимият кулинар и телевизионен водещ на милиони души по света издаде няколко изключително успешни книги със съвети и рецепти за бързо приготвяне на вкусна и здравословна храна. Безспорен фаворит се очерта „Моето меню за 15 минути”.  Тази книги ни научи, че можем да си приготвяме разнообразно меню през дните от седмицата само за 15 минути, както подсказва заглавието.

500-soka-i-smutita

Следващата книга в нашия списък е „500 сока и смути за пречистване, които непременно трябва да опитате”. Соковете и смутитата набират все по-голяма популярност сред привържениците на здравословното хранене. Разбира се, смутито не замества основното хранене, но е една страхотна закуска, десерт, здравословно лакомство за детето и какво ли още не. В тази книги открихме комбинации от плодове и зеленчуци, за които досега не се бяхме замисляли, но определено си заслужава да бъдат опитани.

zdravoslovni-recepti

Известен с пиперливия си език и лют нрав, Гордън Рамзи е един от най-противоречивите образи на кулинарната сцена, но неговите здравословни рецепти спечелиха нашите сърца (или по-скоро небца). Гордън казва за книгата си (Здравословни рецепти), че не е за диетично хранене, защото не вярва в модните диети, но е убеден, че може да се приготвя здравословна и вкусна храна. И за да го докаже, майстор-готвачът е подбрал повече от 120 рецепти за апетитни ястия.

norvejka-kuhnq

Морската храна е естествен елемент от рационалното хранене, а от норвежката кухня научихме, че тя е изключително вкусна и включва богато разнообразие от рецепти. Именно такива кулинарни предложения е подбрал аворът на книгата „Норвежка морска кухня” – Иван Звездев.

„В книгата ви предлагам част от рибните специалитети на Норвегия, за да можем да обогатим нашето родно меню с нови вкусове.”

revoluciya-na-zelenoto-smuti

Последната книга в нашия списък отново включва смутита, но само зелени. „Революцията на зеленото смути” от Виктория Бутенко разкрива едно много простичко решение на проблема с набавянето на здравословни вещества, но без досадата от яденето на зелена растителна храна. Тук ще откриете 200 рецепти за бързо приготвяне на зелено вкусно смути, претъпкано с полезни вещества.

Все още ли смятате, че здравословното хранене е трудно начинание?

Открийте още много вдъхновяващи рецепти за вашето балансирано меню тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *