5 детски книги, които да подарите за Коледа!

5 детски книги, които да подарите за Коледа!

декември 4, 2018
Категория: Публикации
0 3323 2
5 детски книги, които да подарите за Коледа!

5 детски книги, които да подарите за Коледа!

Коледа идва, а с нея и времето за подаръци. Всяка година все повече родители избират да подарят детски книги на своите или на децата на близки. Изборът става все по-труден, защото всяка седмица излизат нови и нови детски романи, които заслужават вниманието на децата. Именно затова решихме да ви помогнем поне малко с избора на детски романи.

Това са нашите предложения за 5 детски книги, които да подарите за Коледа:

 

  1. „Момичето, което изпи луната“, Кери Барнхил

Една от най-хубавите съвременни детски книги, които може да откриете по книжарниците. В нея се разказва за малко момиченце, отглеждано от една вещица, която всички смятат за лоша. Тя обаче не само не е лоша, но и си има най-страхотните приятели на света – малкия дракон Фириан и блатното чудовище Глърк. Очакват ги много магически приключения и опасности.

 

 

Романът е самостоятелен и е подходящ за деца над 9-годишна възраст. Написан е приказно красиво и всички читатели, независимо малко или големи, ще го обикнат мигновено.

 

  1. Пакс“, Сара Пенипакър

Стопляща история за приятелството между момче и лисиче. Малкият Питър спасява животинчето от сигурна смърт и двамата стават неразделни, докато не идва моментът, в който двамата трябва да се разделят. На какво е готово момчето, за да намери отново най-добрия си приятел?

 

Книгата е подходяща за всички, които обичат животните, природата и които вярват в силата на приятелството.

 

  1. Лютата лелка“, Дейвид Уолямс

Искате детето ви да се смее? Дейвид Уолямс е писателят, който може да постигне това, дори ако детето не обича да чете и намира книгите за скучни.

Стела Саксби е единственият законен наследник на имението Саксби Хол. Но лютата ѝ леля Албърта с гигантската си сова, няма да се спре пред нищо, за да си го присвои. За щастие Стела има тайно – и до някъде прозрачно – оръчжие срещу нейното коварство.

 

 

  1. „Камен и пиратите от 5 Г“, Елена Павлова

Камен е умно и любопитно момче. Освен това е и новият ученик в 5 Г клас. Неговата поява поставя началото на поредица от приключения, в които съучениците му ще научат много уроци за живота и приятелството. Неуморен спътник на момчетата и момичетата от класа е и рошавият Пират – симпатичен джак ръсел териер.

 

 

  1. „Отвъдземя“, Тахере Мафи

Още един магически роман за пъстър свят, в който всеки се ражда с някаква дарба и свой ярък цвят. Главната героиня Алис обаче е ощетена в това отношение, защото няма нито цвят, нито дарба. За капак баща ѝ е изчезнал и много, много ѝ липсва. Заедно с близък приятел Алис ще тръгне на приключение в един магически свят, за да намери баща си и призванието си.

 

И така, това са нашите предложения кои детски книги да подарите на малчуганите тази Коледа! Разбира се, има още безкрайно много книги и романи, които търпеливо чакат да направят някое дете щастливо и да го пренесат във вълшебния свят на повествованието!

Ние от Orange center ви пожелаваме светли празници! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *