4 истории на жени, чиято красота ни омагьосва

4 истории на жени, чиято красота ни омагьосва

март 12, 2024
Категория: Публикации
0 183 0
4 истории на жени, чиято красота ни омагьосва

4 истории на жени, чиято красота ни омагьосва

Месецът на жената продължава, а ние от Orange ти разказваме още вълнуващи истории за всички нейни форми. Споделихме ти историите на любими бунтарки и вдъхновяващи лидери. А сега е ред и на богините. Жените, чието излъчване омагьосва и и ни кара да повярваме на знаменитата фраза, че красотата ще спаси света.

В статията ще прочетеш за блондинка – символ на цяло поколение в попкултурата, за красавицата, която става принцеса, ще научиш повече за една велика любовна история, както и за красивата актриса, която прави революционно научно откритие.

Виж още: Топ 15 идеи подаръци за нея

Мерилин Монро

Блондинка, Джойс Каръл Оутс

Истинска икона на киното, попкултурата и символ на непреходна женска красота. Всичко това е Мерилин Монро. Но освен блясъка на Холивуд и щастливата усмивка, животът на Мерилин е изпълнен с предизвикателства. Проследяваме нейната история в брилянтно написаната художествена биография „Блондинка“ от Джойс Каръл Оутс.

Романът разказва историята на Норма Джийн с много емпатия и разбиране – от свитото сираче до жената, съблазнила целия свят.

Въпреки трагичния си край, Мерилин Монро остава икона на красотата в „Златната ера“ на Холивуд и вдъхновение за много актриси след това.

Грейс Кели

Грейс от Монако, Кери Мейер

Животът на фината и нежна Грейс Кели прилича на приказка. Тя е музата на Алфред Хичкок, участва в три негови филма, печели
„Оскар“, има и кариера на успешен модел. Тогава в живота ѝ се появява принц Рение, а приказката става реалност, защото Грейс Кели ще бъде наричана принцесата на Монако.

Освен с красотата и таланта си, Грейс Кели е печели хората и с доброто си сърце. Романът на Кери Мейер проследява живота на Грейс Кели от изгряващата звезда до смъртта
ѝ на 52. „Грейс от Монако“ разказва честно за това, което се крие зад блясъка и суетата, както и за компромисите, които се правят в името на любовта.

Роми Шнайдер

Роми и пътят към Париж, Мишел Марли

Роми Шнайдер е една от най-красивите и талантливи актриси на ХХ век. Тя е дъщеря на известни актьори, наследничка на богата буржоазна фамилия. Мечтата ѝ е да се снима в киното, а кариерата ѝ стартира, когато е едва 14-годишна. Под зоркото око на майка си, животът и кариерата ѝ са предначертани до най-малкия детайл.

Докато не се появява голямата любов – на екрана и извън него. Ален Делон и Роми Шнайдер са сред най-красивите и впечатляващи двойки в историята на киното. Химията между двамата се пренася от екрана в живота, а повече за тази страстна любовна история, може да прочетеш в книгата на Мишел Марли –„Роми и пътят към Париж“.

Хеди Ламар

Единствената жена в стаята, Мари Бенедикт

Хеди Ламар, родена като Хедвиг Ева Мария Кислер, е дъщеря на богат виенски банкер. Животът ѝ е забележителен по няколко причини. Тя е една от най-блестящите дами в Холивуд през 30-те и 40-те, наричана е най-красивата жена в света. Тя е и учен, който изобретява прототипа на wi-fi.

Историята на Хеди Ламар е като от филм – бягството от тирачният ѝ първи съпруг в Австрия, през пробива ѝ в Холивуд и опитите да покаже изобретението си пред научната общност в Щатите, за която тя е просто красиво лице.

Прочети повече за вълнуващия път на Хеди Ламар в книгата Мари Бенедикт „Единствената жена в стаята“.

Красотата, която ни омагьосва, прави живота много по-приказен. А когато богините от екрана носят добро сърце, пъргав ум и най-вече – любов към останалите, то тогава със сигурност красотата може да спаси света.

Открий още истории за красавици и богини в Orange.


Определям се като ентусиаст на тема книги, кино и кучета. Завършила съм книгоиздаване и реклама и се опитвам да съчетая най-доброто и от двата свята като маркетинг специалист за Orange.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *