10 от най-търсените ни заглавия на Панаира на книгата

10 от най-търсените ни заглавия на Панаира на книгата

юни 9, 2022
Категория: Orange отблизо, Публикации, Събития
0 1221 1
10 от най-търсените ни заглавия на Панаира на книгата

10 от най-търсените ни заглавия на Панаира на книгата

След повече от седмица добро настроение и срещи с неуморни читатели тазгодишното издание на Панаира на книгата приключи. Сега е време за равносметка.

Макар и да не можем да преброим всички разменени усмивки и обменените приятни емоции, можем да изчислим кои книги предизвикаха най-голям интерес в нашата шатра 46. Десет са тези, които се нареждат сред най-продаваните заглавия на Orange Books по време на Пролетния панаир на книгата.

Споделяме ги по реда на популярността им, заедно с причините защо си заслужава да ги прочетеш и ти:

Сърцето на вещицата, Дженевийв Горничек

Сърцето на вещицата, Дженевийв Горничек 

Преоткрий скандинавската митология по съвсем нов начин. В тази книга ще прочетеш за една забранена любов – тази, която се ражда, когато сърцето на вещицата е откраднато от Локи. Но историята разказва за много друго освен тяхната любов.

Изпълнен с изпитания, магия, загуби, но и надежда, дебютният роман на Дженевийв Горничек те кани на едно различно пътешествие. В него ще се срещнеш с Ангрбода – вещица с големи магически способности, които са причината за наказанието ѝ от Один, както и за страданието ѝ. Но точно тези пророчески умения я изправят пред важно решение. Ще приеме ли съдбата, която е предрекла за семейството си, или ще избере да се бори, за да промени бъдещето?

Превъзходство, Кристен Калихан и Саманта Йънг

Превъзходство, Кристен Калихан и Саманта Йънг

Казват, че противоположностите се привличат. А тези, които ще срещнеш в „Превъзходство“, направо ще се възпламенят при удара.

С романа на Саманта Йънг и Кристен Калихан получаваш очакваната доза горещи страсти, но и романтика, и то там, където не би била очаквана.

Историята започва като уговорка по принуда, но накрая прераства в нещо съвсем различно и истинско. Когато Паркър Браун трябва да впечатли шефа си, тя прави нещо, което никога не е очаквала, че ще направи – наема си фалшиво гадже. Но дори тогава не получава, това което иска, а на мястото на очаквания мъж идва бившият боксьор Рийс Морган. Той е всичко, което Паркър не би искала от партньора си – дори и от фалшивия. Но точно това прави изкушението и привличането между тях още по-голямо.

Червенохалата, Цветелина Владимирова

Червенохалата, Цветелина Владимирова

След успеха на поредицата „Проклятието на Воронина”, Цветелина Владимирова те кани да поемеш на ново приключение.

Първият роман от новата поредица ще те пренесе на територията на кралствата във Ферисея, които са били опустошени от Червената хала. Хиляда години по-късно нейната наследница Аварис Червенохала е принудена да живее в човешкия свят, към който не принадлежи.

Ще открие ли себе си в магьосническо кралство и ще успее ли да различи многобройните врагове от малкото съюзници?

Момичето с гръмовния глас, Аби Дарѐ

Момичето с гръмовния глас, Аби Дарѐ

Един вдъхновяващ, но и сърцераздирателен разказ за смело момиче, което ще ти покаже, че трябва да преследваш мечтите си, независимо какво стои пред теб.

Това момиче е Адуни, а историята ѝ е подобна на тази на милиони девойки в Нигерия, обречени на безгласно съществуване. Принудена да порасне твърде бързо, тя не само е решена да оцелее, но и ще направи всичко възможно, за да избяга от съдбата, с която е родена.

По пътя си Адуни намира силата да открие своя гръмовен глас по начин, който ще стопли сърцето ти и ще те мотивира никога да не губиш надежда.

Бохемска София, Виктор Топалов и колектив

Бохемска София, Виктор Топалов и колектив

Пропътувай назад във времето и се остави да бъдеш пренесен в миналото на София с историите от жълтите павета.

В тази книга имаш възможност да се срещнеш с хора и места, които иначе не би могъл да опознаеш. В нея ще прочетеш 35 разказа за най-пищния и динамичен период от историята на столицата, а и на държавата ни в контекста на началото на миналия век.

Планетата в буркан, Мартин Станев

Планетата в буркан, Мартин Станев

Красиви илюстрации и красива история за чудесата на планетата и за семейството – какво има да не харесаш на тази книга?

Тези, които стигнаха до шатрата на Orange, успяха на живо да се убедят защо си заслужава да притежават тази книга. С малко, но добре подбрани думи, а обрисувана в прекрасни картини – „Планетата в буркан“ очарова и малките, и големите читатели.

Изключително подходящо четиво, което да разглеждаш заедно с малчугана вечер и да събудиш въображението му, наред с интереса към една важна тема – опазването на природата.

Разказът на прислужницата, Маргарет Атууд

Книгата, която покори цял свят, продължава да изумява новите си читатели. Откроява се с история, която едновременно изглежда плашещо възможна, но е и толкова тиранична, че се радваш, че е фантастика.

Прочети разказа на Фредова – прислужница в републиката Галаад, където раждаемостта рязко е спаднала. Плодовитостта на Фредова се счита за дар от небесата, но за нея е единствено източник на страдание и болка.

Скришни места, Катрин Арден

Скришни места, Катрин Арден

Злокобно начало на една увлекателна поредица книги, създадени за младите почитатели на страшните истории.

В нея се запознаваш с малката Оли – която бива белязана от трагична загуба, а единствено утешение намира в литературния свят. Затова и когато вижда книга, която е на път да бъде хвърлена в реката, тя бърза да я открадне. Спасявайки книгата обаче, тя обрича себе си на среща с „усмихнатия мъж“. Той е загадъчният злодей, който първоначално изглежда като създание, което съществува единствено между кориците, но скоро присъствието му започва да се усеща прекалено близко до Оли.

Войната на маковете, книга 3: Изгарящият бог, Р. Ф. Куанг

Войната на маковете, книга 3: Изгарящият бог, Р.Ф. Куанг

Третата книга от поредицата „Войната на маковете“ ще очарова всеки, който е останал впечатлен от първите две. В нея отново можеш се докоснеш до една различна култура на фона на същата вълнуваща динамика.

След като спасява народа на Никан, Фанг Рунин е изоставена от съюзниците си. Ще успее ли да събере нови сили, за да победи Републиката на Дракона, или ще се поддаде на изкушаващия глас на Феникса, който я подтиква да изгори света и всичко в него?

Къщата на фуриите, книга 3: Гробницата на древните, Маделин Ру

Къщата на фуриите, книга 3: Гробницата на древните, Маделин Ру

Още една книга, част от поредица, предизвика интереса на мнозина по време на Панаира на книгата – тази на Маделин Ру.

В трета част от „Къщата на фуриите“ Луиза е изправена пред нови изпитания. На прага на дома ѝ все по-често се появяват зловещи послания, а последователите на пастира, неговите Съдници, наближават. Силата на духа на баща ѝ нараства, а това може да значи само едно – скоро тя ще трябва да заеме страна в предстоящата война между старите богове. За да оцелее, Луиза е готова на всичко, а сделката ѝ с господин Морнингсайд идва с очакваната уловка.

Ако всички тези елементи на интересния сюжет не са достатъчно добра причина да прочетеш тази книга, то илюстрациите на художничката Айрис Компие ще ти дадат допълнителна мотивация.

Ако си пропуснал да се сдобиеш с някое от тези заглавия по време на Панаира на книгата, не се плаши. В онлайн книжарницата на Orange можеш да откриеш всяко едно от тях. Приятно четене!

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *