10 екранизирани книги, които си струва да видим през 2014 г.

10 екранизирани книги, които си струва да видим през 2014 г.

август 5, 2014
Категория: Знаете ли, че...
0 5713 9
10 екранизирани книги, които си струва да видим през 2014 г.

10 екранизирани книги, които си струва да видим през 2014 г.

Тази година се очертава изключително силна откъм филми, базирани на книги. Orange center предлага на вашето внимание 10 екранизации, които определено си заслужава да видим:

1. „Лабиринтът: невъзможно бягство” (The Maze Runner) по едноименния бестселър на Джеймс Дашнър – действието във филма се развива в постакалиптично време и в съвършено различен свят от този, който познаваме. Историята започва с Томас, който
се събужда в асансьор без да помни нищо за живота си. Дали той ще бъде първият, който ще оцелее в смъртоносния Лабиринт?

2. „Вината в нашите звезди” (The fault in our stars) по едноименния роман на Джон Грийн – филмът изследва комичната и същевременно трагична страна на това да бъдеш жив и влюбен. Хейзъл и Гaс са двама изключително остроумни тийнеджъри, чиято връзка е наистина необикновена – те се срещат в група за подкрепа на болни от рак.

3. „Моето приключение в дивото” (Wild) по книгата на Черил Стрейд – пленяваща история за 1800-километров преход на една жена, преживяла тежка житейска катастрофа. На 22 години Черил смята, че е изгубила всичко и предприема пътешествие в името на откриване на себе си. В главната роля ще видим чаровната Рийз Уидърспуун.

4. „Игрите на глада – Сойка-присмехулка – част 1” (The hunger games: Mockingjay) по 3-та книга от трилогията на Сюзън Колинс – Кантис (Дженифър Лоурънс) разперва криле и се впуска в спасяване на Пийта и цял един народ, вдъховен от нейната смелост.

5. „Мрак” (Dark places) по едноименния роман на Джилиан Флин – Либи Дей (Чарлийз Терон) е на 8 години, когато пред очите й убиват нейната майка и двете й сестри. Оцелява единствено братът на Либи, върху когото се прехвърлят съмненията и който попада зад решетките с доживотна присъда. Двадесет и пет години по-късно Либи се свързва с тайно общество разследващо престъпления – дали пък всичко, което си спомня тя, не е лъжа?!

6. „Не казвай сбогом” (Gone girl) отново по роман на Джилиан Флин – Ейми и Ник са женени от 5 години и точно в деня на тяхната годишнина, Ейми изчезва. Поведението на съпруга й е доста съмнително и той се превръща в единствения заподозрян. Но дали наистина той е убиец?

7. „Пазители на наследството” (The Monuments Men) по едноименната книга на Робърт М. Едсъл, Брет Уитър – екип от неподготвени смелчаци се впуска в разгара на бойните действия през Втората световна война, за да спаси безценни произведения на изкуството от нападението на нацистите.

8. „Да остана ли?” (If I stay) по романа на Гейл Форман – Миа е момиче, което си има всичко – страхотно семейство, любящ приятел и бляскаво бъдеще. Но един миг, една катастрофа променя всичко и тя трябва да вземе най-важното решение в живота си.

9. „Дивергенти” (Divergent) базиран на поредицата бестселъри от Вероника Рот – едно вълнуващо екшън приключение в свят, в който хората са разделени на фракции според човешките добродетели. Трис Прайър, обаче, е различна (дивергент) и никога няма да стане част от някоя от групите. Но кое прави дивергентите толкова опасни, че един от фракционните лидери (Кейт Уинслет) подготвя заговор за тяхното унищожение?

10. „Пазителят”  (The giver) по книгата на Лоис Лаури – действието се развива в привидно перфектно общество без болка, страдание, война или безработица. Но колко ли скъпо струва тази утопия? Това ще научи Джонас от Пазителя, който съхранява спомени за истинската болка и любов в живота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *